MónTerrassa
El PSC creix, però sense sumar regidors

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) té una tendència a l’alça en les eleccions municipals del diumenge 28 de maig de 2023. La formació que lidera Eva Candela per primer cop s’enfila fins al 22,3 per cent dels vots, dos punts més que el 2019, segons la macroenquesta feta per Gesop per encàrrec de Món Terrassa i publicada aquest divendres.

Malgrat la pujada, repetiria la mateixa representació de la legislatura que ara s’acaba, set regidors, una xifra situada per sota de les expectatives dels dirigents egarencs, que veuen la possibilitat del “sorpasso” i de ser els guanyadors dels comicis de finals de mes. L’enquesta, per contra, diu que Tot per Terrassa tornaria guanyar, amb deu-onze, entre tres i quatre per sobre dels socialistes, més o menys una situació equivalent a l’actual.

Àngels Pont, directora de Gesop, assegura que el PSC, és avui en dia, una marca bona, la qual cosa contribueix a aquesta tendència a l’alça a la cocapital del Vallès Occidental. Tot i això, no n’hi ha prou per esgarrapar el vuitè regidor i escurçar distàncies. Amb els resultats de l’enquesta i l’aritmètica municipal, sembla molt difícil que Eva Candela pugui sumar per obtenir l’alcaldia i governar. L’única possibilitat d’arribar als 14 regidors que donen la majoria absoluta seria pactant amb la resta de formacions, exclosos els regidors de Vox. Als set dels socialistes s’hi podrien afegir els dos-tres de Junts, els tres d’ERC, i els dos dels Comuns, per fer-ne 15. Però seria un acord a quatre bandes de tots contra Ballart. I sembla improbable un encaix per governar amb forces tan diverses.

Les escorrialles de C’s no són suficients per créixer una mica més

Vistos els resultats del sondeig, sembla que amb una bona marca el PSC no en té prou, en aquest moment, per afegir cap regidor. Ni comptant amb l’enfonsament de Ciutadans. Es podia pensar que una part substancial dels vots de C’s passarien als socialistes, i és probable, però les dades indiquen que són una quantitat mínima. Qui recull la desfeta de Ciutadans és especialment VOX i, també però menys, el PSC.

Un altre factor que podria apuntar-se per aquest creixement insuficient és no haver sabut vendre la feina de l’oposició, sumat a la manca de visibilitat per no governar. Tot i això, el PSC se situa segon en intenció directa de vot, només superat per TxT. Els socialistes arriben a l’11,1, i al 18,1 si es compta també la simpatia. Àngels Pont, de Gesop, comenta que ara el PSC obtindria set regidors, segons l’enquesta, però que la volatilitat del vot, i la gran quantitat d’indecisos, fa que la campanya pugui ser decisiva per fer un petit pas endavant que es tradueixi en un regidor més. Això en uns comicis on els experts creuen que l’abstenció serà alta.

L’Auditor Municipal ha acollit l’acte de presentació de la candidatura del PSC, liderada per Eva Candela, amb la presència del primer secretari socialista Salvador Illa |

Aquests serien els regidors del PSC

A més de la cap de llista, Eva Candela, la resta de regidors del PSC que entrarien a l’Ajuntament de Terrassa, serien:

Adrián Sánchez: Nascut al barri de Sant Llorenç. Graduat en Tecnologies Aeroespacials, màster en Enginyeria Aeronàutica per Universitat Politècnica de Catalunya a Terrassa (UPC). També ha cursat estudis d’Administració i Direcció d’Empreses a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Va ser regidor a l’Ajuntament de terrassa (2017-2020) en diverses àrees relacionades amb la innovació, la inclusió social i la cooperació. Des de 2020 és assessor polític al Gabinet de Presidència del Govern d’Espanya.

Carlota Menéndez: Nascuda a Terrassa ha viscut a diferents barris de la ciutat, pisos de Montserrat, pisos de l’agut, sant Pere, pla del Bonaire, sant Pere, la Grípia, Can Roca, com diu ella sempre en moviment. Doctora en ciències Econòmiques i Empresarials i professora titular de la Facultat d’Economia i Empresa de la UAB, especialitzada en Finances Empresarials. Fa més de 30 anys que és professora de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Marc Armengol: Arquitecte de professió. Ha exercit d’arquitecte municipal a diferents municipis de Catalunya i actualment treballa al servei de Projectes i Obres de l’Ajuntament de Rubí. Vinculat familiarment al PSC va iniciar la seva trajectòria política l’any 1999 a Matadepera formant part de la Plataforma de suport a Pasqual Maragall, Ciutadans pel Canvi. Des del 2015 és regidor del PSC a l’Ajuntament de Terrassa on ha exercit el càrrec de tinent d’alcalde de l’Àrea de Territori.

Montse Jiménez: Diplomada en Relacions Laborals a la Universitat de Barcelona. Coach certificada i Màster en Programació Neurolingüística. En aquests moments està fent el treball final del màster en Direcció de Recursos Humans i Gestió de Persones. Afiliada a la UGT des dels setze anys, ha treballat tant en el sector privat i el públic. Durant setze anys ha sigut regidora i Segona tinent d’alcaldessa a l’Ajuntament de Badia del Vallès amb àmplia experiència en diverses àrees. Es considera feminista i ferma defensora de la igualtat com a base de la justícia social.

Javier Garcia: Graduat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona i màster en advocacia. Secretari d’Organització del PSC de Terrassa des del 2017. Regidor a l’Ajuntament de Terrassa entre el 2017 i el 2022. Des de 2019 assessor del Grup Socialista a la Diputació de Barcelona. Primer secretari de la JSC Terrassa (2015-2018).

Josefina Merino: Comptable, postgrau per la UAB en “comunicació i lideratge polític”. Ha estat presidenta del Centro Andaluz de Nueva Carteya. Va formar part de consells escolars i de l’AMPA de l’escola Santa Teresa de Jesús. Va estar empresària durant uns anys.

Notícies sobre el PSC i les eleccions municipals del 28 de maig

Eva Candela exhibeix complicitat amb la ministra de Ciència, Diana Morant

Candela (PSC): “Seré alcaldessa perquè estic preparada, no per ser dona”

Sánchez: “A Terrassa li ha anat millor quan ha tingut alcaldes socialistes

Illa esborra el passat de Ballart: “Un socialista mai es posa de perfil”

Els 27 noms de la candidatura del PSC a les municipals de Terrassa

FOTOGALERIA | Acte de presentació de la candidatura del PSC a Terrassa

Candela afirma que “ser part del col·lectiu LGTBi no et limita, t’empodera”

Va fer el salt a la política l’octubre de 2021

Eva Candela (PSC): “Guanyarem les eleccions a Terrassa i formarem govern”

Aquests són els noms de la llista electoral del PSC Terrassa

Claus de la campanya electoral per a les Eleccions Municipals a Terrassa

Candela treu pit de la bona entesa amb el govern espanyol: “És essencial”

El PSC omple Terrassa de cartells amb la imatge de la candidata

L’Eva Candela més íntima i desconeguda

FOTOGALERIA | Festa socialista per presentar la candidata a l’alcaldia de Terrassa

Eva Candela, nova presidenta del Grup Municipal Socialista

Illa: “A Sabadell tenen alcaldessa socialista; Terrassa no pot ser menys”

Eva Candela (PSC): “Puc ser una bona alcaldessa per Terrassa”

Candela: “El PSC és l’única alternativa possible al govern actual”

El PSC ratifica a Terrassa els primers 84 alcaldables

Qui és Eva Candela, la candidata del PSC a l’alcaldia de Terrassa

Eva Candela, candidata a l’alcaldia de Terrassa per al PSC

Eva Candela optarà a ser la candidata del PSC a l’alcaldia de Terrassa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa