MónTerrassa
Illa: “A Sabadell tenen alcaldessa socialista; Terrassa no pot ser menys”
  • CA

El líder del PSC a Catalunya, Salvador Illa, ha estat l’encarregat de fer valdre el tòpic de l’eterna disputa entre Terrassa i Sabadell. Ho ha fet d’una manera irònica i per “picar” els terrassencs, en l’acte oficial de presentació de la candidata socialista a l’alcaldia de Terrassa, Eva Candela. “A Rubí hem aconseguit tenir una alcaldessa dona i socialista, a Sabadell també. I Terrassa no pot ser menys que Sabadell oi? Si allà tenen una alcaldessa, aquí també, i ha de ser Eva Candela”, ha sentenciat.

Aquest dissabte, la plaça 1 de Maig de Terrassa, al barri de Sant Pere Nord, ha acollit la Festa Socialista. En un ambient festiu i calorós, la trobada ha comptat amb la presència de la recentment proclamada candidata a l’alcaldia de Terrassa, Eva Candela, que ha estat acompanyada pel màxim líder del partit català i per l’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez. L’acte polític ha finalitzat amb una botifarrada popular i música amb dj.

L’acte ha començat amb un vídeo protagonitzat per l’exalcalde Pere Navarro, el qual ha excusat la seva presència per motius de festa. L’actual president del comitè executiu del Consorci de la Zona Franca ha enviat el seu suport total a Candela i ha lloat les polítiques socials dels socialistes a Espanya (com el salari base o els descomptes de la benzina…). 

“Volem que Terrassa torni a ser la ciutat que tenia projecte, quan els barris tenien vida i on hi havia perspectives de futur, s’aprofitaven les oportunitats i que tenia molta presència també a Europa”, ha recalcat Navarro, i s’ha mostrat convençut que “si tenim la suficient força per donar el tomb, que jo crec que la tindrem, podem canviar allò que en diuen Tot per Terrassa per convertir-ho en Tot pels terrassencs”. També han enviat missatges de suport l’exalcalde terrassenc Alfredo Vega i el ministre Miquel Iceta. 

Martínez ha estat la primera a intervenir per afirmar “és la millor candidat a l’alcaldia d’aquesta ciutat”, i ha lamentat que Terrassa “només continua activa gràcies a la seva bona gent perquè les polítiques ha estat paralitzada. Apostem per politiques utils i serioses, perquè en aquesta ciutat estem patint unes polítiques per part del qui govern que no son adequades ni estan a l’alçada, que ha arrossegat Terrassa a la deriva i que ha deixat de ser competitiva. És el moment d’avançar i el millor és que sigui per una dona i socialista, i que sigui Eva Candela”. 

Eva Candela en l’acte de presentació de la seva candidatura a l’alcaldia de Terrassa | Javi González

Lloances al passat socialista i crítica frontal a Ballart

Ha estat la candidata egarenca la següent a pujar a l’escenari on ha rebut una càlida abraçada de l’alcaldessa rubinenca i ha estat acollida amb grans aplaudiments i eufòria socialista. El discurs ha iniciat amb un reguitzell de gràcies i amb una lloança especial cap al barri de Sant Pere Nord, “que no vol ser més que ningú, però tampoc menys que ningú”. 

Candela ha recordat els seus origens, ha fet un repàs del seu historial. “Assumeixo amb molt orgull ser la candidata dels socialistes a l’alcaldia. És hora de posar aquesta ciutat en marxa. Sí, a Terrassa. Crec en la seva gent, en vosaltres i en nosaltres”. 

En un discurs que ha tret pit del passat socialista i ha estat un atac frontal cap a Tot per Terrassa i l’exalcalde socialista i ara de Tot per Terrassa, Jordi Ballart. I és que parafrasejant a Raventós ha dit que es presenta “per imperatiu ètic. Em sento moralment obligada a fer el canvi a Terrassa. Estic molt cansada del que desmereixen el passat, que es pensin que tot allò bo comença ara que hi son ells. No em fa vergonya mirar enrere i no oblido a aquells que han lluitat per la ciutat”, ha apuntat per sentenciar que “em fa mal aquesta traició als valors de progrés, d’un govern de caire populista i personalista, que no ha millorat el nostre benestar, al contrari, que el bloqueja i l’atura”. 

En el discurs ha fet èmfasi en el que ells afirmen que és una de les seves prioritats, “volem que Terrassa torni a ser tranquil·la i segura” i ha enviat un missatge directe a Ballart, “li demanem a l’alcalde que afronti el problema i que deixi de dir que són fets aïllats i que treballi per buscar solucions. Apostem per una seguretat amb mesures socials i fermesa, perquè la seguretat pública és la garantia dels drets i les llibertats i per això cal defensar-la. 

Candela ha acabat amb un “mai cap dona ha estat alcaldessa de Terrassa i jo trencaré aquest sostre de vidre. Per totes aquelles dones que han estat silenciades durant tant de temps”.

Salvador Illa, a la festa socialista de presentació de la candidata a l’alcaldia de Terrassa, Eva Candela | Javi González

Jo sóc català i espanyol, i tu què ets?

Salvador Illa ha iniciat el seu discurs dirigint-se directament al president Pere Aragonès, a qui ha criticat per la seva “reunió de partit a Ginebra quan el seu lloc era a Catalunya, al centre de comandament i al costat dels bombers”. També ha recriminitat la plantada a la ministra de Transports en l’anunci d’inversions a Sabadell “per un tema partidista”. 

El cap de l’oposició al Parlament de Catalunya ha reflexionat sobre la necessitat que “la política canvïi i s’adapti. En les formes i en el fons. Cap a una política “útil i constructiva, de respecte a la veritat i a l’adversari; d’autoexigència; de polítiques d’identitats compartides i no excloents, i en aquí m’aturo, perquè vull recalcar que jo sóc català i espanyol, les dues coses, i ja està bé això de i tu què ets? Doncs jo sóc tot això. I si em queden anys potser seré alguna cosa més i tot”, ha fet broma.

Centrant-se en Terrassa ha recordat les seves visites per Ca n’Anglada acompanyant Eva Candela “a peu de carrer”. I s’ha atrevit a exclamar que “a Terrassa no s’estan fent bé les coses, això és obvi. El que hem de centrar-nos és en com ho arreglarem. Hem de tornar a la humilitat, ser que Terrassa és una ciutat fonamental per Catalunya, però cal tenir humilitat, i tornar al camí que la va posar al capdavant dels serveis i polítiques públiques”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a juny 19, 2022 | 00:14
    Ricard juny 19, 2022 | 00:14
    No es pot ser més petulant.
  2. Icona del comentari de: rce a juny 22, 2022 | 07:41
    rce juny 22, 2022 | 07:41
    Si totes les coses que sap fer i dir aquest paio son com aquesta, va bé
  3. Icona del comentari de: Josep M.H a juny 22, 2022 | 12:33
    Josep M.H juny 22, 2022 | 12:33
    Tot i portar a l'Illa, FIASCO d'acte. Unes 100 persones assistens a l'acte, entre ells afiliats de Rubí, Sant Cugat, Castellbisbal, Viladecavalls, i altres municipis. Els socialistes estan de baixada permanent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa