MónTerrassa
El PSOE fitxa el waterpolista de Terrassa i activista LGTB Víctor Gutiérrez
  • CA

El waterpolista del Club Natació Terrassa Víctor Gutiérrez ha entrat a format part de l’executiva del Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE). Pedro Sánchez, president del Govern espanyol i secretari general del PSOE, ha escollit el waterpolista i reconegut activista contra la homofòbia com a cap de la secretaria LGTBI, en la segona jornada del Congrés Federal del partit celebrat a València, on s’ha definit la llista de les 42 persones que formaran part de la nova executiva.

Gutiérrez ja és una d’aquestes 42 persones, apart de ser un dels quatre representants del PSC juntament amb Eva Granados, Montse Mínguez i Manuel García Salgado. La composició de la nova executiva de Pedro Sánchez ha estat aprovada amb un 94,94% dels vots.

Víctor Gutiérrez juga amb el Club Natació Terrassa i és membre de la Selecció Espanyola. Les tres útimes temporades ha estat el màxim golejador de la Divisió d’Honor, la lliga nacional de waterpolo, i a més, acumula més de 70 internacionalitats amb la selecció nacional.

És també es periodista y activista LGBTI. Va ser un dels primers esportistes d’elit d’Espanya en fer pública la seva homosexualitat. “El 2016 vaig fer pública la meva orientació sexual, convertint-me en el primer esportista professional d’esport en equip obertament gay en la història d’Espanya. L’objectiu era trencar el tabú existent dins de l’esport, i compartir la meva experiència positiva en l’elit de la competició, transmetent els valors del respecte, tolerància i la diversitat”, escriu el mateix Gutiérrez a la seva pàgina web.

El passat mes d’abril, el waterpolista va denunciar insults homòfobs durant un partit de waterpolo per part del jugador del Club Natació Sabadell, Nemanja Ubovic. La denuncia va tenir gran ressò a les xarxes socials, tant a nivell nacional com a nivell internacional, fins i tot l‘artista porto-riqueny Ricky Martin va fer un comentari a les xarxes donant suport a Gutiérrez. Degut a aquests fets, Ubovic va rebre una sanció, que Gutiérrez va celebrar: “Hem fet història amb un primer pas molt important. L’homofòbia cal eradicar-la, no justificar-la“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa