MónTerrassa
Eva Candela (PSC): “Puc ser una bona alcaldessa per Terrassa”

Eva Candela es presentarà a les primàries del Partit Socialista de Catalunya (PSC) per a ser la propera candidata del partit a l’alcaldia de Terrassa. La regidora a l’Ajuntament de Terrassa i diputada al Parlament de Catalunya ho va comunicar dijous 30 de març als militants de l’agrupació.

Presenta candidatura a les primàries del PSC Terrassa.

L’assemblea ha conegut que tinc la intenció de presentar-me a les eleccions primàries per ser la candidata del partit a l’alcaldia el 2023. I seria bo que hi hagués més opcions.

La pregunta és: Per què? I pèr què ara?

Ja fa molts mesos que hi penso. He parlat amb gent del partit propera, amb entitats i ciutadans del carrer que em paraven. I van començar a sortir veus que em deien: Eva, presentat, fes un pas endavant. Soc una mica lenta en aquestes coses i m’agrada donar-li voltes. Però vaig anar madurant la idea i em va semblar que podia ser una bona opció. Estic convençuda que puc ser una bona alcaldessa per Terrassa.

Vengui’ns el producte. Per quina raó Eva Candela és la millor candidata possible? És dona.

A més a més de ser dona tinc una gran trajectòria professional a Terrassa, en llicències d’obres, que m’ha donat un bon coneixement de la ciutat, tant en urbanisme com en la resta d’àmbits. I tinc expertesa en la gestió, un aspecte que em sembla bàsic per governar una ciutat. I lideratge. La meva vida professional m’ha portat a dirigir equips i tenir càrrecs de comandament.

Un PSC que ha desaparegut del govern local, un partit que ja no és tant poderós com era durant 40 anys. Quina és la visió d’Eva Candela?

Fem oposició forta, tenim un partit cohesionat i amb muscle encara que hi ha qui pensa que no és així, persones vàlides. Estem preparats per tornar a governar a Terrassa.

Compta amb actuals pesos pensants com Javi García, Amadeu Aguado, Marc Armengol? Pensa en el pinyol actual? Ja té la llista electoral al cap?

Les coses les faig poc a poc. Ara m’he presentat a les primàries. I la militància decidirà qui formarà part de la candidatura. Sé que passi el que passi estarà formada per persones que podran governar des del minut 1.

Eva Candela

Insistim. Nova? Continuista?

És molt aviat per aquestes coses.

No tant, que ja queda poc més d’un any pel comicis.

Encara no soc candidata.

Segur que ho té clar.

Pot haver-hi de tot. I persones que ja no volen ser a primera línia.

Si li diuen que serà la candidata perquè és dona, què respon?

Les crítiques que em facin m’afecten poc amb l’edat que tinc. Sé qui soc, que vull, el que em puc exigir i fins on arribo. I soc molt autoexigent. Soc una dona i preparada per assumir el repte.

I com veu que gairebé totes les candidatures que es presentaran a les eleccions municipals de 2023 estiguin encapçalades per dones? L’excepció és Tot per Terrassa, que tindrà com a líder l’actual alcalde Jordi Ballart.

Perfecte. Fantàstic.

S’ha buscat? És el que toca?

No s’ha buscat. Han posat a les persones que han cregut més vàlides. En el cas del PSC, segur que no. Jo ja era la número 2 del partit a les últimes eleccions. Alfredo Vega ja va confiar en mi. Sabia el que podia aportar i la meva valua.

Si acaba sent candidata, que ho serà, llevat de sorpresa majúscula i improbable, quin és l’objectiu? Guanyar?

I tant. L’objectiu és guanyar, i tenim moltes possibilitats. Després caldrà veure quina és l’aritmètica electoral i de quina manera soc alcaldessa.

Té clar que tal com estan les coses, s’haurà de pactar?

Sí. Pensar una altra cosa és autoenganyar-se?

Quina diferència hi ha respecte al que va passar en les últimes eleccions, on van perdre per primer cop?

A un any i mig es va trencar el pacte de govern amb Junts i Jordi Ballart deixa l’alcaldia i el partit i uns dies després abandonen la majoria de regidors socialistes. I el PSC ha de refer el grup municipal per mantenir l’alcaldia amb sis persones noves i mantenir el vaixell surant i en funcionament. Vam fer una gran tasca i amb una oposició cruenta al davant. Tot allò ens va esperonar. L’equip va créixer.

Què ha canviat?

El 2019, amb la situació per la qual passava Catalunya, el partit a batre era el socialista arreu, pel Procés. Ara la ciutadania està més calmada i el que vol és que el govern gestioni bé. Les opinions de la gent han canviat. I el partit que va guanyar, Tot per Terrassa, ha incomplert moltes de les promeses que va fer. Sobta que es facin quan se sap que no són viables. Qui lidera el partit les feia havent estat alcalde. Per quina raó no va posar en marxa abans els projectes que prometia a la campanya electoral? Em sembla que ningú del partit li hauria discutir les decisions. Les promeses eren populistes. Ara s’ha vist que no es podien complir.

Vinga! Quina puntuació li posaria a l’equip de govern?

Les puntuacions són dolentes. Diria que aquest equip de govern ha decebut. No sé pas quin ha estat el gran canvi. El baròmetre municipal ens diu que bona part de la població no coneix quins són els grans projectes de ciutat. Jo tampoc ho sé.

Quin és el projecte d’Eva Candela?

Potenciar l’empresa. El que cal és generar llocs de treball. Hi ha d’haver emprenedors. I millorar la seguretat i la neteja. Sé que són temes complicats. Però hem anat enrere en seguretat. I sé que no és una qüestio només local. A l’equip de govern no li ha preocupat i no ha posat fil a l’agulla. I recordaria que no expliquen res. Ens n’assabentem per la premsa de temes importants. Ens evitaríem males cares si ens informessin.

Eva Candela
Eva Candela

Veu VOX a la sala de plens?

Ara al Parlament, com a diputada, els veig. Hem de parlar menys i prendre mesures. Agafen un discurs populista que pot arribar a molts barris. Si no ens hi posem seriosament, sí que els veig dins. Ells se centren en la inseguretat i l’habitatge. Doncs actuem i busquem solucions.

Els altres partits estan contents que sigui la candidata. Curiós? És bo?

Saben que escolto i que soc dialogant. Ni bo ni dolent. No tinc per costum enfadar-me. Tinc massa feina.

Quan s’acabin les primàries, i si surt escollida, passarà a ser la portaveu del PSC?

No n’hem parlat encara. Soc del pas a pas.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa