MónTerrassa
Candela (PSC): “Seré alcaldessa perquè estic preparada, no per ser dona”

Món Terrassa ha entrevistat aquest divendres, dia 5 de maig, a la candidata a l’alcaldia de Terrassa per PSC a Terrassa, Eva Candela. Ho ha fet en directe, a través del compte d’Instagram (@mon.terrassa), des de la redacció del mitjà de comunicació a la plaça Vella de Terrassa. La conversa ha servit per conèixer una mica millor qui és la líder de la formació socialista, que actualment compta amb set regidors a l’Ajuntament de la ciutat, així com també com afronten la campanya de cara a les eleccions que tindran lloc el pròxim diumenge 28 de maig.

Les frases més destacades d’Eva Candela

“M’hi trobo bé com a candidata, hi estic còmode, això no vol dir que no m’estressi, perquè és una gran responsabilitat ser la candidata del PSC a la 3a ciutat de Catalunya, però m’ho estic prenent com un regal que se m’ha donat. I gaudeixo de tot el que m’està passant”

“El més complicat per a mi és la immediatesa. M’agrada reflexionar, i de vegades, en campanya, aquesta immediatesa em pot estressar una mica. Però tinc el millor equip al darrere per fer aquest viatge, no estic sola”

“Ara mateix estic molt convençuda del que estic fent. Fa pocs anys que m’estic dedicant a la política i per ara segueixo aquest camí”

“Estic convençuda que el PSC guanyarà les eleccions. Per la candidata només no, és un equip, un partit i una ideologia. El 28M tenim l’oportunitat que Terrassa torni a ser el referent que era”

“Aquests quatre anys hem treballat amb molta rigorositat des de l’oposició. Hem intentat aportar propostes, escoltar la gent i això es va palpant al carrer. Hem vist promeses que no s’han complert i coses que no funcionen, i per això vas veien que hi ha ganes que hi hagi un canvi”.

“Sí que hem paït que vam perdre les eleccions, i hem recuperat la plena forma després del que va ser un trasbals molt gran. Crec que dir-nos això i repetir-ho és una crítica molt fàcil, i que s’ha fet fins i tot per provocar-nos. El PSC és i respon on el posa la ciutadania en aquell moment. Que hem hagut de treballar d’una manera diferent? Sí, però també n’hem après”.

“És una evidència que l’alcalde fa una política populista i això per a la ciutat representa incertesa. S’ha de donar unes directrius clares i no governar des de les xarxes”.

“Quan sigui alcaldessa, després del 28 M, governaré des de la solvència, coherència i creant confiances”.

“Tinc clar amb qui no pactarem. La línia vermella és l’extrema dreta. Però crec que no entrarà. És un risc que s’està corrent, però la intuició em diu que no entraran a Terrassa. Tot i així, tots hem de treballar perquè no ho facin”. 

“Els pactes vindran condicionats per projectes i confiances. Haurem de veure amb els nostres programes quines coincidències tenim amb els grups que tinguin representació, què estem disposats a matisar i pactar, i després, quina és la confiança que ens dona l’altre grup que complirà els compromisos pactats. No és una qüestió de partit”

El director de Món Terrassa, Joan Manel Oller, amb la candidata a l’alcaldia del PSC, Eva Candela | Lluïsa Tarrida

“Amb Tot per Terrassa podem compartir una part programàtica, però amb l’alcaldia molta confiança no hi tinc. Algú que va marxar i va deixar l’alcaldia… No obstant, escoltarem i voldrem saber què pot oferir. El no rotund només és a l’extrema dreta, la resta, és obert”

“Crec que a Terrassa hi entraran més forces polítiques. Tenim 14 candidatures, son moltes. Ara en som cinc al Consistori, i crec que alguna més pot donar joc. Sí, pot ser més complicat de governar, però fer política vol dir seure, explicar, convèncer i arribar a consensos”.

“Totes les candidates són unes grans dones i persones. Això crea complicitats i sororitat entre nosaltres. Les admiro i les respecto, i tenim una molt bona relació. Les dones som vàlides per manar, em nego a admetre certs titulars que diuen que ens posen al capdavant perquè ara toca. No porto tants anys de lluita per pensar que he arribat fins aquí per ser dona. Seré alcaldessa perquè estic preparada, no perquè sigui una dona”

“El nostre projecte per a la ciutat es base en tres eixos. Primer, crear llocs de treball estables amb sous dignes, per això s’ha de propiciar fent que emprenadors i indústria tinguin facilitats per venir a la nostra ciutat. Amb això reequilibraríem socialment la ciutat. En segon lloc, gestionar el dia a dia de la ciutdania i de l’Ajuntament amb més eficiència. I en tercer lloc, cal recuperar el lideratge de Terrassa com a 3a ciutat de Catalunya, creant respecte i confiança tant a dins com a fora”.

“En mobilitat no ens hem de centrar només a parlar d’uns determinats carrers, ens cal un estudi en gran de la ciutat. Tenim una zona de baixes emssions per aplicar, i això ens obliga a pensar com volem que sigui la ciutat: quines rondes tenim, què fem amb la B-40, quins carrers faran funció de rondes, quins aparcaments dissuasoris potenciem… Cal estudiar-ho detingudament i amb molt consens. I també recordar que la ZBE no vol dir treure tot el trànsit, i si es fa, s’ha de donar solucions alternatives”. 

“De l’avinguda Vallès crec que n’hem de parlar amb els tècnics i prendre decisions. Si hem de treure cotxes del Centre alguns s’hauran de traslladar a les rondes, però això no vol dir convertir-les en vies d’alta velocitat o que no tinguin una imatge molt més agradable. Per exemple, creiem que la riera de Les Arenes ara està molt fraccionada, necessitem més ponts per fer interconnexions”. 

Podeu veure l’entrevista gravada aquí:

I si voleu conèixer una mica millor com PSC encara la campanya, podeu escoltar el cap de campanya, Javi García:

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa