MónTerrassa
Ona Martínez (ERC) apunta els 10 reptes de Terrassa per la dècada vinent

Més arbres, més habitatge social i més energies renovables. Una ciutat ben connectada, on viure millor i treballar-hi bé. Terrassa capital universitària i tecnològica. Més cultura, més escoles bressol gratuïtes i una administració moderna. Ona Martínez Viñas, candidata a l’alcaldia per Esquerra Republicana de Catalunya, ha posat sobre la taula 10 reptes a resoldre en la dècada vinent.

Ona Martínez presenta els 10 reptes de la dècada/Joan Manel Oller

Les idees d’Ona Martínez per la dècada vinent

 1. Qualsevol habitatge de Terrassa ha d’estar a menys de deu minuts a peu d’un corredor verd i sense trànsit que connecti amb l’anella verda i el Parc Natural
 2. Un de cada tres habitatges que s’hagi construït a la ciutat ha de ser de protecció oficial i el parc d’habitatges públics de lloguer a Terrassa ha d’haver passar del miler actual a estar al voltant dels 5.000 entre Generalitat i Ajuntament. 
 3. Més del 50% de la demanda elèctrica de Terrassa ha de provenir d’energies renovables. El 60% del consum elèctric de l’Ajuntament ha provenir d’autoproducció pública renovable i la recollida selectiva de residus ha d’apropar-se al 65%. 
 4. La cobertura de places d’escola bressol ha de passar del 80% i, com a mínim, el 60% ha de ser pública. 
 5. L’Avinguda del Vallès ha de deixar de ser una cicatriu a la ciutat per passar a ser l’eix símbol de la mobilitat sostenible que connecti la zona de baixes emissions amb les vies de gran capacitat. La Ronda Nord ha de ser una ronda urbana permeable amb la ciutat que enllaci amb alguna de les vies interurbanes ja existents. S’ha de duplicar la capacitat del transport públic amb les ciutats del voltant.
 6. El sector industrial a Terrassa ha de representar prop del 25% de l’ocupació. S’ha de tenir la cadena formativa sencera i estructurada del sector de la indústria Audiovisual i del de les Tecnologies aplicades a salut.
 7. L’índex de Gini, que mesura la desigualtat social, ha de baixar del 29’8 actual i situar-se als voltants del 25% i l’índex de segregació urbana s’ha de reduir com a mínim al 0.20, el mateix nombre que la segregació escolar. 
 8. Cultura ha de suposar el 5% del pressupost municipal. I el de manteniment i neteja de carrers i places, un 12%. 
 9. La transformació dels sectors de l’AEG, Vapor Cortès, Vapor Ros, Vapor Albinyana i Segle XX ja ha de ser una realitat que hagi esborrat les fractures internes.
 10. L’Ajuntament ha d’haver simplificat tots els tràmits. Cada persona física o jurídica que entri a l’Ajuntament serà atesa de manera integral i hi haurà una única porta d’entrada.

“Terrassa al 2023, a dia d’avui, comença a recuperar-se de l’escenari convuls on hem viscut els darrers anys i en podem observar les ferides: només la política pensada per a l’interès col·lectiu té la capacitat de resistir les crisis i ser útil.   La política que només beneficia uns quants, que només prima els interessos econòmics d’una petita part de la ciutadania, acaba passant factura i sent una sagnia per a les arques públiques.  El món canvia i hem d’estar preparats per adaptar-nos o per transformar. L’única cosa que no podem fer és quedar-nos quiets a veure què passa i esperar que algú ens solucioni els problemes i repartir culpes mentre no fem res.” 

Ona Martínez presenta els 10 reptes de la dècada/Joan Manel Oller
Ona Martínez presenta els 10 reptes de la dècada/Joan Manel Oller

Quina Terrassa veu la candidata d’ERC

 • Amb fortaleses:  
  • Com la posició geogràfica, amb un entorn natural envejable i una ubicació dins el Vallès que connecta l’àrea metropolitana de Barcelona amb l’àrea de Manresa, Lleida i Puigcerdà. 
  • La innovació, la universitat i el teixit industrial. 
  • Un teixit social, cultural i esportiu potent i actiu, que ens fa ser una ciutat amb caràcter i marca pròpia. 
  • Una generació de joves terrassencs i terrassenques quatrilingües amb llaços a tot el món. I no voldria que a ningú li passés per alt aquest fet. 
 • Amb debilitats:  
  • Una mitjana de renda per sota de les de la comarca i el país. 
  • Capes de pobresa i exclusió social. 
  • Una connexió amb transport públic insuficient. 
  • Una deixadesa de finançament de l’Estat, que rep molt menys finançament del que genera (comparativa amb Donosti, per exemple)
 • Amb amenaces: 
  • Un projecte de futur de ciutat encara no prou consolidat que pot tornar enrere i conduir-nos cap a ser una ciutat satèl·lit de Barcelona, una mena de banlieu.
  • No construir una identitat terrassenca compartida i perdre la cohesió social. 
  • Perdre el tren de la transició energètica. 
  • L’empobriment generalitzat de la ciutat. 
  • La degradació de l’espai públic. 
 • Amb oportunitats:  
  • Reconnectar la ciutat per a què sigui més compacta, amable i diversa, convertint espais obsolets en nous pols de dinamització urbana. 
  • Connectar la ciutat de manera sostenible per a persones i mercaderies. 
  • Situar-nos com a líders en sectors econòmics industrials emergents, com la indústria audiovisual, la tecnologia sanitària o el tèxtil d’alt valor afegit. 

Descobreix l’Ona Martínez (ERC) més íntima i desconeguda, et sorprendrà

Ona Martínez aspira a ser la primera alcaldessa d’ERC a Terrassa

Ona Martínez (ERC): “Allunyem-nos de la Terrassa grisa, posem una marxa més”

Ona Martínez s’estrena com a portaveu d’una ERC Terrassa amb grans canvis

Ona Martínez (candidata ERC): “Terrassa tindrà una alcaldessa d’Esquerra”

Ona Martínez s’estrena com a portaveu d’una ERC Terrassa amb grans canvis

FOTOGALERIA | Acte de presentació d’Ona Martínez, alcaldable per ERC a Terrassa

Pep Forn i Montse Font repetiran a la llista d’ERC a Terrassa

Raül Romeva visita una Terrassa “innovadora i sostenible”

Martínez (ERC) obre la porta a qualsevol pacte de govern, amb una excepció

Isaac Albert reuneix en la seva retirada la vella guàrdia d’ERC Terrassa

Isaac Albert (ERC): “M’he vist alcalde, però la ciutadania de Terrassa no”

Ona Martínez (ERC): “Compartim espais amb TxT, Junts, PSC, CUP i Comuns”

ERC presenta la llista per Terrassa: vells coneguts i cares noves

Els 5 noms que encapçalen la llista electoral d’ERC a Terrassa

Ona Martínez (ERC) apunta els 10 reptes de Terrassa per la dècada vinent

Ona Martínez presenta els 10 reptes de la dècada/Joan Manel Oller

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Beatriz G. a abril 26, 2023 | 20:29
  Beatriz G. abril 26, 2023 | 20:29
  M’agrada en general tots els objectius. Amb les energies renovables es té de tenir molta cura en la col.locació: jo ara en veig tres desde casa i cada una d’elles en un determinat període de l’any i en unes hores amb vislumbra a dins de casa, no puc mirar en aquells moments per la finestra perquè em faria mal. Ara imagina’t que ni hagués mes… I els vostres objectius em fa falta una reducció dràstica de cotxes dins la ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa