MónTerrassa
Ona Martínez aspira a ser la primera alcaldessa d’ERC a Terrassa
  • CA

Ona Martínez ha estat escollida la candidata per a Esquerra Republicana de Catalunya en les pròximes eleccions municipals a Terrassa. La militància ha decidit -de manera presencial al Centre Cívic Montserrat Roig, i telemàtica- aquest dilluns, 7 de febrer, en assemblea, qui serà el nou líder del partit local i aspirant a l’alcaldia de la tercera ciutat de Catalunya.

Hi havia dos candidats: la regidoria Ona Martínez i el regidor Carles Caballero. Una dona jove, amb poca experiència dins de l’administració local, i un home més veterà en política municipal. Finalment, Martínez, a més de ser el candidat a l’alcaldia, també passarà a ser el portaveu a l’Ajuntament de Terrassa. Així ho va deixar manifestat qui fins ara n’ocupava el càrrec, Isaac Albert, que ha decidit fer un pas al costat. L’objectiu és que, d’aquesta manera, es faci més visible per a la ciutadania i sigui més reconeixible de cara a la contesa electoral del mes de maig del 2023. Ona Martínez és actualment la regidora responsable d’Infància i Adolescència, Joventut, Adultesa i famílies, Qualitat Democràtica, Transparència i Qualitat, Tecnologia, Plans i Projectes, Ciutadania i Convivència, Memòria Històrica i Drets Humans de l’Ajuntament.

En el seu primer discurs com a candidata, Ona Martínez ha explicat que es presentarà “per guanyar i per continuar transformant Terrassa. Ho faig sabent-me part d’un projecte compartit i bevent de la feina feta de tants republicans i republicanes durant anys, i per construir un present i futur millor per a tots els terrassencs, pensin el que pensin. (…) ERC som la garantia que les coses no segueixen igual, que canvien i evolucionen, i avancen. Moure i canviar les coses per sempre, amb el bé col·lectiu al centre d’absolutament tot. Ho estem fent ja des de l’Ajuntament, amb polítiques concretes, governant i treballant cada dia, i ho fem amb la transformació republicana per bandera. I amb un objectiu clar, construint una ciutat en què tothom hi pugui viure en llibertat, dignitat i amb qualitat de vida”. Ha afegit que “amb la pandèmia la gent té por i incertes. Nosaltres tenim la il·lusió, les respostes i el projecte per ser l’esperança”, i s’ha compromès a fer una política “més humana i més propera, més de la vida”.

Militants d’ERC han escollit aquest dilluns el candidat a les eleccions municipals 2023 | Javi Diaz

Albert: “És l’hora del relleu”

D’altra banda, l’actual portaveu d’ERC, Isaac Albert, ha volgut explicar la seva decisió i tenir un record per tots els seus companys de viatge, en el que ha semblat un comiat en tota regla de la vida política municipal. Tanmateix, no ha deixat de recordar que encara queda més d’un any perquè tinguin lloc les eleccions, i que cal seguir treballant.

“És l’hora del relleu. Hem progressat, hem consolidat un projecte per Terrassa i la seva gent. És el moment de nous lideratges, joves i preparats, que aportin noves mirades i visions, noves formes de treballar”, ha manifestat. El líder republicà ha subratllat que “avui no acaba res, avui comença tot. Els bons projectes són aquells que saben d’on venen i saben on van. ERC Terrassa és un bon projecte, el camí existeix. Escoltar, explicar, compartir, empatia, modèstia, visió…. PROJECTE. Elements claus per encarar els reptes que tenim plantejats”.

També ha tingut unes paraules per l’autocrítica, “sempre es poden fer millor les coses”, però ha recalcat que “la dedicació i l’estima per la ciutat i la seva gent ningú la pot discutir. He baixat a l’era i m’he omplert de pols”. Albert ha assegurat que “seguim treballant per fer realitat projectes que han de veure la llum els propers mesos”, i ha acabat tenint un record cap a tots aquells militants i simpatitzants que “m’han fet confiança durant tots aquests anys. Pel suport i els consells de persones que van fer camí en moments més complicats i que han fet possible que avui siguem el que som”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa