MónTerrassa
Els 5 noms que encapçalen la llista electoral d’ERC a Terrassa

ERC ha donat a conèixer la llista electoral de cara al 28 de maig a Terrassa. Ho ha fet aquest dissabte, dia 18 de març, en un acte de presentació de la candidatura encapçalada per Ona Martínez. Els cinc primers noms de la llista suposen una combinació entre persones que han format part del govern municipal en aquest mandat amb d’altres que s’incorporen per primer cop.

La candidata a l’alcaldia de Terrassa per Esquerra Republicana és Ona Martínez. L’acompanyen:

Pep Forn, número 2

Forn és llicenciat en Geografia amb un postgrau en Direcció i Gestió de Serveis. És conegut a Terrassa per ser l’actual regidor d’Economia social, Innovació, Universitats, Turisme i Projectes audiovisuals, però anteriorment, la seva trajectòria professional havia girat entorn a l’economia com a director de qualitat, innovació i atenció al client de Caixa Terrassa i com a responsable de col·laboracions amb entitats de l’obra social d’Unnim Caixa.

Tot i estar especialitzat en el sector més econòmic, la seva vocació per l’activisme social i cultural sempre ha estat present. Amb 22 anys va ser vicepresident l’AVV de La Maurina. També va ser integrant fundador dels Minotaures de la Maurina, membre de Carnavalis l’associació organitzadora del carnestoltes a Terrassa en el seus inicis-, i va estar president de la colla dels Minyons de Terrassa en dos períodes -entre el 1993 i el 1996 i entre el 2010 i el 2011-.

Najima Oueld Taher El Mansouri, número 3

Najima Oueld Taher El Mansouri és educadora infantil i, actualment, està acabant el Grau d’Educació Social. Va néixer a Terrassa i és filla d’immigrants del Rif, regió del nord del Marroc. S’incorpora a la llista electoral d’Esquerra Republicana de Terrassa com a independent. Explica que des de ben petita escoltava el seu avi, qui li explicava històries del Rif i de les injustícies que van viure durant anys. Aquesta va ser la motivació que la va conduir a l’activisme, a lluitar per una vida justa i digna, per la igualtat de drets i les llibertats individuals i col·lectives.

Participa en l’Espai Terrassa Sense Racisme, va estar implicada al projecte de Passaport Edunauta a Terrassa i a l’equip de Mediació Cultural de l’OME, Oficina Municipal d’Escolarització, on va fer reina de la mà de tots els centres educatius de la ciutat. També va estar a l’Institut Escola Antoni Ubach on va desenvolupar tasques per a l’acompanyament i suport a joves en situació de vulnerabilitat, treballant en la inclusió i la involucració de les famílies en l’oci dels seus fills.

Santi Martínez, número 4

Nascut a Terrassa entre els fogons del comerç familiar -la xurreria del Pont de la Mútua- on va treballar fins a graduar-se en Geografia a la UAB, especialitat que el va portar a exercir la docència en diversos instituts de la comarca fins al 2002 i a publicar diversos llibres, articles i materials didàctics. La seva trajectòria professional també ha passat per ocupacions tècniques i directives en els àmbits de l’educació i la cultura a la Diputació de Barcelona, a la Generalitat i, actualment, a l’Ajuntament de Terrassa.

Redactor del llibre blanc de la cultura de la nostra ciutat, el nou membre de la llista assegura que, a més a més del món educatiu, també ha pogut esgarrapar temps per dedicar a l’activisme -ADENC, Sense Presses, Som Energia i Xarxa d’Economia Solidària (XES)- i a la música -tocant el saxo a les bandes de Matadepera i Terrassa i al grup Hernández i Fernández-. Assegura que intenta freqüentar l’oferta cultural i artística de la ciutat i escapar-se per viatjar i parlar en uns quants idiomes.

Montse Font, número 5

Montse Font també ha volgut sumar-se a l’equip de la primera tinenta d’alcalde. Ella és enginyera tècnica industrial i llicenciada en psicologia social. Ha estat la cap del Servei de Gestió d’Emergències de la Generalitat i s’ha encarregat de la gestió del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya. Tot i que va iniciar la seva carrera professional treballant per una empresa privada, aviat va descobrir la seva vocació de servei públic.

Va passar 15 anys treballant a l’Ajuntament de Mataró com cap de llicències d’activitats i cap de protecció civil i riscos laborals. Al 2007 va començar com a funcionaria a la Generalitat, on va entomar el repte de planificació d’emergències per, després, passar a la vessant més operativa de les emergències, tasca per la qual se li va atorgar la medalla de bronze amb distintiu blau del Mossos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa