MónTerrassa
Terrassa en Comú Podem torna a l’Ajuntament

Terrassa en Comú Podem retorna al saló de plens de l’Ajuntament de Terrassa, segons els resultats de l’enquesta de Gesop per a Món Terrassa. Fa quatre anys, amb dues marques diferents per al mateix electorat, els comuns van perdre els sis regidors que tenien i van quedar-se fora de la institució. De ser la segona força i de tenir a tocar l’alcaldia van passar a l’ostracisme més absolut. Les dues formacions que es van presentar van estar a punt d’entrar però, finalment, la barrera del cinc per cent els ho va impedir.

Ara han après la lliçó i van tots sota el mateix paraigua, amb un nou lideratge, el d’Agnès Petit. Els enfrontaments interns han quedat enrere i la demoscòpia els premia amb uns resultats que cal considerar molt bons. El món dels comuns ha tingut històricament un nínxol de vots molt consolidat a Terrassa, des de l’any 1978, quan van estar més a prop de l’alcaldia, llavors com a PSUC. Però finalment l’alcaldia va anar a parar a mans de Manuel Royes i el PSC.

En aquestes eleccions, i segons l’enquesta de Gesop, tornen als dos regidors, en una formació que s’ha mogut en les darreres dècades entre aquests dos i els sis del moment àlgid del món dels comuns a l’Estat. Ara, arribarien a un 6,6 per cent dels vots, clarament per damunt del cinc per cent que marca la llei per poder optar a obtenir representació. No patirien. La intenció directa de vot és del 2,6 per cent, que puja al 4,3 si s’afegeix la simpatia.

Amb aquests dos regidors, Terrassa en Comú Podem tindria cartes per jugar la partida. Tot i així, un tripartit amb PSC i ERC no sumaria la majoria absoluta de 14. Un objectiu on només s’hi arribaria amb el del PP, si és que acaba obtenint el regidor que li balla. Però els comuns també poden jugar la mà amb Tot per Terrassa. Els 10-11 de la formació de Ballart més els dos dels Comuns serien 12-13, que depèn de com, eliminant de la travessa VOX, servirien per fer un govern prou sòlid. Amb la hipòtesi de descartar l’extrema dreta, un tripartit clàssic seria possible.

Acte de presentació de la seva candidatura d’Agnés Petit a l’alcaldia de Terrassa amb Jèssica Albiach, Laura Campos i Joan Mena | Cristóbal Castro

Els dos regidors que entrarien

1. Agnès Petit i Estrenjer, candidata a l’alcaldia, Educadora Social, integrant d’entitats de l’àmbit sociocultural de la ciutat, treballadora municipal i actualment Responsable d’Organització a Catalunya En Comú.

2. Òscar Galeote Freijo, arquitecte urbanista especialitzat en l’administració pública, i actualment tècnic de planejament i habitatge a l’Ajuntament de Manresa. Participa com activista i assessor dins la Comissió de Rieres de Terrassa, i a diferents espais veïnals i ecologistes de la ciutat.

Notícies de Terrassa en Comú Podem sobre les eleccions

Els 37 noms de la llista de Terrassa en Comú Podem a les eleccions del 28M

Els Comuns de Terrassa viatgen a Madrid per donar suport a Yolanda Diaz

Galeote, Martínez, Martos i Caro acompanyen Petit en la candidatura d’ECP

Els Comuns de Terrassa fan una aposta clara pel comerç de proximitat

Agnès Petit: “Serem decisives en el govern municipal de Terrassa de 2023”

FOTOGALERIA | Acte de presentació d’Agnés Petit, alcaldable per En Comú Podem a Terrassa

Agnès Petit i Comuns, objectiu un govern d’esquerres a Terrassa

Els comuns escullen Agnès Petit per encapçalar la llista a Terrassa

Descobreix l’Agnès Petit més íntima i desconeguda

Agnès Petit (Comuns): “Serem decisius per decidir l’alcaldia de Terrassa”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa