MónTerrassa
Els comuns escullen Agnès Petit per encapçalar la llista a Terrassa
  • CA

Els comuns han escollit Agnès Petit per encapçalar la llista a les eleccions municipals de 2023 a Terrassa. L’anunci s’ha fet oficial aquest dimarts, dia 22 de novembre, a través de les xarxes socials de Terrassa en Comú, el qual ha comunicat que el pròxim diumenge, dia 27, la Societat Coral Els Amics acollirà l’acte formal de presentació de la candidata. I ho farà acompanyada de tres pesos pesants de la formació nacional: Jèssica Albiach -presidenta d’En Comú Podem al Parlament de Catalunya-, Joan Mena -portaveu de Catalunya en Comú i diputat al Congrés- i Laura Campos -alcaldessa de Montcada i Reixac-.

Els comuns volen tornar a l’Ajuntament de Terrassa

La tria d’Agnès Petit per dirigir la campanya i el retorn a l’Ajuntament de Terrassa era l’elecció més òbvia i la més rumorejada. No ha estat doncs cap sorpresa. S’aposta per una persona que ha estat vinculada al projecte de Terrassa en Comú des de bon començament. Al 2018 va ser escollida responsable política d’organització i territori de Terrassa en Comú, i des d’aleshores s’ha mantingut en més o menys primera línia.

Després de la debacle de 2019, els comuns tornen a apostar per anar en coalició amb Podem. En les anteriors eleccions, la dispersió de vot va fer que tants uns com els altres es quedessin a les portes d’entrar al Consistori. Pretenen que això no torni a succeir. En aquells moments el cap de llista va ser Xavier Matilla -actualment treballador a l’Ajuntament de Barcelona d’Ada Colau-, però els mals resultats -passant de 6 regidors a 0- van sacsejar tota la cúpula del partit local. Dels pocs supervivents d’aquella època n’ha quedat Agnès Petit. Amb presència en l’executiva marcava ja perfil propi.

Aquest diumenge, farà la seva estrena oficial en un acte que espera recuperar la il·lusió i la visibilitat que han perdut aquests tres anys fora de l’Ajuntament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa