MónTerrassa
Els Comuns de Terrassa viatgen a Madrid per donar suport a Yolanda Diaz

Terrassa en Comú viatja a Madrid per donar suport a Yolanda Díaz. La candidata a l’alcaldia de Terrassa per als comuns, Agnès Petit, serà aquest cap de setmana a la capital espanyola per acompanyar la vicepresidenta i ministre de Treball en l’acte de presentació de la candidatura de SUMAR, a les eleccions generals que tindran lloc presumiblement a finals d’aquest 2023.

Petit formarà part de la delegació encapçalada per les coordinadores de Catalunya En Comú, juntament amb la candidata a Barcelona, Ada Colau, la diputada i presidenta del grup parlamentari Jèssica Albiach i l’alcaldessa de Castelldefels, Candela López, així com altres representants de l’espai.

Paradeta de Terrassa en Comú al Mercadal | TeC

Agnès Petit al 100% amb Yolanda Díaz

Per la seva banda, Terrassa en Comú manifesta la seva afinitat amb el projecte SUMAR, al qual afirmen que “reivindica la diversitat” i que defensa “posar les persones al centre i que ningú quedi en rere”. Petit assegura que se suma al projecte “perquè un futur millor està per arribar, i perquè la política d’avui va d’acabar amb la desigualtat i que la crisi la paguin els de sempre”.

Petit ha volgut mostrar públicament el bon feeling que té amb Yolanda Díaz i per això ha encetat una campanya sota el nom “A Terrassa treballem per Sumar”, amb la qual vol ressaltar que és “imprescindible la feina conjunta” des de l’Estat, l’Ajuntament, el Parlament i Europa. “Una cooperació que és imprescindible perquè Terrassa avanci i que jugui el paper de lideratge que li pertoca com a tercera ciutat de Catalunya”, ha dit. En paraules de la candidata a l’alcaldia, “SUMAR és esperança i Yolanda Díaz ha demostrat que es poden fer polítiques a favor de la majoria i pensar a 10 anys vista. Com cal fer a Terrassa, amb una mirada llarga, evitant el curtplacisme”

Podemos es desmarca per ara de SUMAR

L’acte de presentació de la candidatura tindrà lloc al Polideportivo Antonio Magariños -on com a curiositat entrena l’Estudiantes de bàsquet- i suposa el tret de sortida de la nova plataforma política creada per Díaz. Cal dir que el nou partit de la ministra ha causat rebombori a l’espai de Podemos, en unes negociacions per arribar a un acord que a dia d’avui encara no s’ha aconseguit. De fet, els líders del partit ja han dit que no seran presents a la candidatura.

Per contra, qui sí que ha confirmat ja la seva assistència és el líder de Más País, Iñigo Errejon, i el ministre d’Universitats, Joan Subirats. També els líders d’Izquierda Unida, Alberto Garzón i Enrique Santiago; o Mónica García i Rita Maestre de Más Madrid.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa