MónTerrassa
Junts vol convertir el Recinte Firal en un microhub de mercaderies

Junts vol convertir el Recinte Firal de Terrassa en un microhub de mercaderies. La candidata a l’alcaldia Meritxell Lluís ha donat a conèixer aquest divendres, dia 19 de maig, les propostes que la formació fa en matèria de mobilitat. Una de les principals està centrada en millorar la Distribució Urbana de Mercaderies (DUM). “Tenim zones com la plaça Vella que en hores de càrrega i descàrrega estan plenes de camions, que el que fan es prendre espai als vianants. Hem de buscar un sistema de compatibilitat entre la logística i la mobilitat sostenible”, ha subratllat.

I com fer-ho? Doncs creu que una bona manera seria replantejar el Recinte Firal i adaptar-lo perquè es convertís en un microhub. “Aquest recinte és un lloc ideal perquè sigui el centre de distribució de mercaderies, perquè es trobarà just al límit de la Zona de Baixes Emissions”, ha afirmat Lluís. “El microhub permetria establir la descàrrega de mercaderies i des d’allà fer el darrer quilòmetre amb vehicles sostenibles dins de l’àrea de vianants i rodalies”, ha apuntat.

Tanmateix, abans d’aplicar aquesta mesura, com qualsevol altre que impliqui canvis en la mobilitat interna, Junts creu que “cal estar en permanent diàleg i coordinació amb tots els agents implicats: veïns, comerciants, logística, empreses…”. Creuen que el principal és aconseguir una “mobilitat segura, accessible, saludable i sostenible, i per això calen polítiques valentes, reals i efectives”. Són conscients que “els cotxes no desapareixeran per art de màgia, com creuen alguns, i davant la improvisació que ha dut a terme el govern de Ballart, cal una millor planificació, disseny, calendari d’execució i pressupost acordat”.

Un microbús i allargar els horaris de bus a la nit

“Estem ofegant el Centre, cada vegada més difícil accedir-hi i centrifugant la contaminació a d’altres carrers de la ciutat. Ens trobem amb carrers com Arquimedes, Galileu Topete, Mas Adei… que ja tenien un volum molt alt i que ara s’ha vist agreujada”, ha sentenciat Lluís, que recrimina que la gestió de l’equip de govern està tenint un efecte contrari el buscat, de rebuig de la ciutadania i dels comercials, que han vist com enlloc de dinamitzar la zona, es dificultava l’accés als seus clients. “La resposta del govern als problemes i queixes veïnals ha estat sempre un ‘No’ o un pot de pintura; i això no és la millor política per gestionar la mobilitat a la ciutat”.

Les propostes de Junts en mobilitat son moltes. També volen que s’implanti un microbús per dins de les àrees de vianants, per facilitar la mobilitat de veïns residents i de no residents. I modificar la xarxa actual d’autobusos, que consideren que és “massa radial” i que s’hauria d’apostar per la “intermodalitat i jugar amb les noves estacions de FGC”. També per allargar l’horari nocturn, “no pot ser que volem potenciar la cultura i quan surtis dels espectacles ja no hi hagi busos”.

La senyalització per accedir als pàrquings i d’alerta d’entrada l’illa de vianants també és un tema que caldria millora, segons Lluís. Es mostren a favor de connectar els dos pàrquings del Centre (Plaça Vella amb Sant Roc) i han reivindicat un cop més la Ronda Vallès, com l’alternativa més ràpida i eficient per desviar el trànsit de pas de dins de la ciutat.

Notícies de Junts per Terrassa i les eleccions municipals del 28 de maig de 2023

Junts vol convertir el Recinte Firal en un microhub de mercaderies

Lluís (Junts): “Volem deixar empremta en el pròxim govern de Terrassa”

Junts i Demòcrates, sota el mateix paraigua a les municipals de Terrassa

Terrassa ha de ser capital de la qualitat de vida

Lluís (candidata de Junts): “Vull ser l’alcaldessa de Terrassa”

Junts per Terrassa avala la candidatura encapçalada per Meritxell Lluís

Descobreix la Meritxell Lluís més íntima (Junts) i desconeguda, sorprendrà

Meritxell Lluís (Junts): “Terrassa és el meu país”

Junts per Terrassa presenta el seu projecte de ciutat a Carles Puigdemont

Lluís (Junts): “Som l’única opció clarament independentista per governar”

Junts per Terrassa presenta el seu projecte de ciutat a Carles Puigdemont

Els 37 noms de la llista

Lluís (Junts): “Volem un Ajuntament que retorni l’ambició a la ciutat”

Vuit alcaldables: “Terrassa sí que és capital”

Junts per Terrassa va a l’alça

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa