MónTerrassa
Terrassa ha de ser capital de la qualitat de vida

El debat sobre l’estat de la ciutat sempre és una bona oportunitat per conèixer i abordar les necessitats de Terrassa i, un any més, ens ha tornat a evidenciar les grans mancances que tenim com a ciutat. L’Equip de Govern ha perdut el pols de Terrassa, i així ens ho han confirmat les intervencions de les diferents associacions, que han posat sobre la taula les necessitats d’un municipi mancat de neteja, amb problemes de seguretat, de mobilitat i de manteniment de la ciutat i, el que és més greu, sense projecte municipal.

Malauradament, la passivitat i els incompliments de l’Equip de Govern es tradueixen sistemàticament en una pèrdua d’oportunitats pels terrassencs i terrassenques i menors quotes de benestar i qualitat de vida. Des de Junts creiem que des de la política tenim una responsabilitat amb les persones que han escollit Terrassa per a desenvolupar-hi el seu projecte de vida, i això només és possible si es governa pensant en la ciutadania i en les pròximes generacions, i no només en les eleccions que tenim a tocar.

A Terrassa ens cal prioritzar les solucions en positiu a les demandes ciutadanes, tornar a posar la política al servei de fer més fàcil, més feliç i amb més benestar el dia a dia de les terrassenques i els terrassencs. Tenim el convenciment que una ciutat com la nostra, amb gran potencial humà, posició geoestratègica, capacitat, si tingués un bon govern municipal, hauria d’ambicionar a ser la capital de la qualitat de vida de Catalunya. Però estem davant d’un Govern apàtic, rutinari, incapaç de fixar prioritats i incapaç de gestionar el dia a dia, i que ha convertit aquesta pèrdua accelerada de solvència en la gestió del dia a dia en el seu segell personal.

I davant d’aquesta desídia, nosaltres no hem defallit ni defallim. El Grup Municipal de Junts per Terrassa continuarem treballant i fent propostes perquè som les que volem construir, volem sumar, volem fer i, per tant, trobarem la manera. Continuarem fent allò que hauria de fer l’Equip de Govern, i que el nostre ha oblidat: escoltar activament totes les entitats de la ciutat, i posar les persones al centre de totes, totes i cadascuna de les nostres propostes.

Estem davant d’un Govern apàtic, rutinari, incapaç de fixar prioritats i incapaç de gestionar el dia a dia

Cal pensar en gran. Apostar a llarg i amb mirada ampla, sense cap altre límit que la nostra pròpia voluntat de construir, plegats, un gran espai d’oportunitats, de progrés, de prosperitat, de benestar per a tothom. Cal governar comptant, des del primer moment, amb tots els actius de la ciutat, al marge de prejudicis ideològics. Amb una actitud radicalment positiva, construint ponts amb tots els sectors de la ciutat. Infatigablement. Confegint un nosaltres poderós, ple de matisos, com tants matisos té la ciutat.

Volem una Terrassa de progrés i oportunitats per a tothom, que sigui la capital de la qualitat de vida. Per tant, tenim el repte de millorar el benestar de la ciutadania, les condicions econòmiques i socials, però també ens cal millorar la qualitat urbana de la ciutat, els serveis municipals, els que són bàsics, però també tots els que estan adreçats a millorar les condicions de vida personals, aquells que ens garanteixen que ningú queda al marge. Cal gestionar bé, amb solvència, el dia a dia. Donar resposta a les necessitats i canalitzar il·lusions dels veïns i veïnes, comerciants, entitats; cal escoltar el batec d’aquesta ciutat que, si vol, no té límits. I estic plenament convençuda que, Juntes i Junts, amb determinació, farem possible aquesta anhelada ciutat. La Terrassa que ens mereixem.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa