MónTerrassa
Lluís (Junts): “Volem deixar empremta en el pròxim govern de Terrassa”
  • CA

Món Terrassa ha entrevistat aquest dimarts, dia 2 de maig, a la candidata a l’alcaldia de Terrassa per Junts per Terrassa, Meritxell Lluís. Ho ha fet en directe, a través del compte d’Instagram (@mon.terrassa), des de la redacció del mitjà de comunicació a la plaça Vella de Terrassa. La conversa ha servit per conèixer una mica millor qui és la líder de la formació independentista, que actualment compta amb dos regidors a l’Ajuntament de la ciutat, així com també com afronten la campanya de cara a les eleccions que tindran lloc el pròxim diumenge 28 de maig.

Les frases més destacades de Meritxell Lluís

“Sóc una peça més, tenim un equip molt compromès amb Terrassa i amb el país. Jo només sóc algú que s’estima la ciutat i que en gaudeix molt treballant-hi. I ho faig des de Terrassa perquè aquesta és la meva manera de servir al país”.

“El camp de l’administració és la meva sortida professional, i en concret, he orientat la meva formació en la gestió d’una administració local. Tanmateix, per a mi, ser polític ha de ser un moment transitori en la vida d’una persona. Evidentment, es pot treballar per fer país i ciutat des de molts àmbits, amb polítiques institucionals però crec que sempre s’ha de partir del carrer. Jo ho entenc així, i per això he enfocat els meus estudis en el govern local, perquè és l’administració més pròxima a la ciutadania”.

“Naturalment, a Junts treballem i ens presentem per guanyar les eleccions, però serà la ciutadania qui decidirà si ho fem i si tenim la força suficient per poder marcar perfil en un futur govern municipal” .

“No hem tingut problemes interns dins de Junts. Hem escollit el cap de llista per primàries, i vam arribar a un acord. La Montserrat Caupena (rival a les primàries i número 2 de la llista) ens coneixem des de fa molts anys i vam militar juntes des de joves a la JNC. I les dues formem part d’un equip més extens i que ha aconseguit sumar més forces polítiques, com MES i Demòcrates de Catalunya”.

“Amb MES i Demòcrates compartit un projecte de ciutat i d’àmbit nacional. No tenia cap lògica no intentar arribar a acords. Sóc una persona que sempre intento arribar a grans consensos, i quants més junts estiguem i treballem plegats, millor ens en sortim. Si anem cadascú per la seva banda, no ens en sortirem”.

“Aquesta campanya electoral es planteja molt intensa, amb vuit debats amb només 15 dies. Tanmateix, el gran avantatge que tenim a Terrassa és que ens portem molt bé entre tots els regidors. Amb qualsevol dels 27 regidors aniria a fer un cafè. Perquè compartim espais i objectius. Evidentment, hem de confrontar idees, però és això, confrontar idees, no persones”.

“La campanya suposa una oportunitat per poder explicar el projecte de Junts, però realment això no és massa diferent del que ja portem fent aquests 4 anys de mandat, fent propostes en positiu, moltes d’elles aprovades pel ple amb unanimitat”.

El director de Món Terrassa, Joan Manel Oller, amb la candidata a l’alcaldia per a Junts x Terrassa, Meritxell Lluís | Lluïsa Tarrida

“Parlar de perfils de votants i fronteres electorals… Crec realment que tot depèn de les matèries. Sí, podem tenir gent que hagi votat ERC, Tot per Terrassa, potser algú del PSC o de la CUP… però tot és molt relatiu. Normalment, tenim o pensem amb un marc mental de política nacional però aquí, el pròxim 28 de maig, estem parlant d’eleccions municipals, de la gestió del dia a dia, i de vegades això pot fer variar les coses”.

“Volem deixar empremta en el pròxim govern municipal de Terrassa. Tot dependrà d’on arribem partint dels grans acords. Si el partit que guanyi els comparteix o no. Dependrà del resultat electoral, de l’aritmètica… i després dependrà d’elements que s’han de posar sobre la taula, de les prioritats de cadascú i de la manera d’encarar-les i de com dotar-les pressupostàriament”.

“Amb tots els partits podríem trobar elements favorables o contraris, però m’agrada arribar a grans consensos. Crec que podem construir, i que si hi ha elements compartits ens podem posar d’acord. És, en realitat, una qüestió de voluntat política i real. Perquè tots compartim el mateix objectiu no? Millorar la qualitat de vida i el benestar del ciutadà. Aquí la pregunta clau és, com ho fem?”

“Per Junts, la prioritat és reforçar el perfil industrial de la ciutat, això suposa generar inversions perquè les empreses vinguin aquí i això suposi nous llocs de treball. En segon lloc, apostem per endreçar la mobilitat interna de la ciutat, no podem ofegar el centre amb restriccions i al mateix temps no dinamitzar el comerç, no podem anar posant pedaços com Arquimedes i Galileu; i en tercer lloc crec que mal millorar la neteja i el manteniment de la ciutat”

“Sí, estem pitjor ara que fa quatre anys en l’àmbit de la neteja. Sobretot perquè hem de tenir en compte que el govern municipal ens recorda constantment que cada vegada hi inverteix més diners. Si hi aboquem cada cop més diners però el resultat és estar igual o pitjor amb els anys, és que tenim un problema de gestió. Hem de convocar tots els responsables tècnics i polítics i posar fil a l’agulla”.

“Des de Junts sempre hem dit que apostem per la Ronda Vallès i per la B-40. I esperem que finalitzi, perquè no pot acabar-se en una rotonda a Can Roca. La B-40 ha de permetre tenir una millor connectivitat amb les comarques del Baix Llobregat i del Vallès Occidental i Oriental, i alhora creiem que és clau per relligar la ciutat i la connexió amb els polígons industrials de la comarca”.

Podeu veure l’entrevista gravada aquí:

I si voleu conèixer una mica millor com Junts encara la campanya, podeu escoltar el cap de campanya, Julio Díaz:

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa