MónTerrassa
Descobreix la Meritxell Lluís més íntima (Junts) i desconeguda, sorprendrà
  • CA

Meritxell Lluís és la candidata de Junts per Terrassa a l’alcaldia, en les eleccions que se celebraran a finals de maig.

Lluís (candidata de Junts): “Vull ser l’alcaldessa de Terrassa”

Junts per Terrassa avala la candidatura encapçalada per Meritxell Lluís

Acte de presentació de la candidata de Junts per Terrassa, Meritxell Lluís | Cristóbal Castro

FILLS I PARELLA

Mare del Bernat i del Roger.

Casada amb en Josep Rull. M’agrada explicar sempre que tinc la sort de poder compartir amb ell, no només un projecte de vida sinó un projecte de país i, òbviament, de ciutat.

ESTUDIS:

Diplomada en Gestió i Administració Pública (UPF) i Llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració (UOC).

Diferents postgraus en Gestió i Administració Local, Govern Local, Dret Local, Govern de la ciutat. També Programa de Lideratge (PLGP) d’IESE i Màster en Govern Local per la UAB.

INICIS A LA POLÍTICA I PER QUINA RAÓ:

Treballar per la independència de Catalunya i per la justícia social. Tan simple i tan transcendent. I sempre amb la idea que sense voluntat de servei no hi ha política, i que Catalunya comença al teu Ajuntament, a la teva ciutat.

AFICIONS:

Llegir, fer manualitats i qualsevol aventura amb la meva família, amb els meus fills i el Josep

UNA CIUTAT PER VIURE A MÉS DE TERRASSA:

Reus. Per a mi és una inspiració constant perquè té un dels centres urbans i comercials més potents del país. Me’l prenc com un referent de bona gestió.

UNA CIUTAT DEL MÓN:

Potser perquè ha estat el primer destí que, després de molt temps, hem gaudit com a viatge en família (i ens va fer sol tots els dies) et diria Londres. Crec que tots quatre en tindrem un record inesborrable tota la vida. 

UN PAÍS:

Catalunya

UNA LLENGUA:

El català

UN LLOC DE TERRASSA:

La plaça Vella de Terrassa, sempre dic als meus fills que per a mi, és el centre del món o el MNACTEC (Vapor Aymerich, Jové i Amat) una dels icones de Terrassa que ens recorda el passat tèxtil i el caràcter emprenedor de la nostra ciutat. 

UN VICI:

El cafè, sóc molt (alguns diuen que massa) cafetera, especialment al matí.

UNA MANIA:

Escriure en Comic Sans (riu). Lectors no em mateu.

UN REFERENT A LA POLÍTICA:

El President Carles Puigdemont

UN POLÍTIC HISTÒRIC DE TERRASSA:

Jordi Labòria. Ell representava una manera de fer política de suma insubornable i d’una ciutat pensada en gran.

UN MENJAR:

Tot el que tingui relació amb els formatges, m’hi trobareu. A casa som molt fans de les fondues, de les bones taules de formatges o embotits acompanyats d’un bon vi blanc del Vallès.

UNA COSA QUE NO ES POT EXPLICAR:

Si no es pot explicar … millor que no digui res, no? El cert però és que sóc molt transparent i per tant, vicis i virtuts les tinc totes a primera vista.

UNA ANÈCDOTA DIVERTIDA:

Bufa! Amb 48 anys i havent tocat força tecles en tinc unes quantes. Però una d’antiga i que encara recordo actualment és referent al meu primer cognom. Una vegada una professora al passar llista a classe em va dir: quin capritxo més curiós que han tingut els teus pares, no? Jo no sabia per què ho deia i vaig dir que Meritxell és la patrona d’Andorra. I ella em va mirar amb cara de pòquer. Més tard, vaig descobrir que es pensava que el meu nom era «Lluís» …

Des d’aleshores, quan em pregunten el nom i cognoms sempre dic que Lluís és el primer cognom. I llavors afegeixo que «Vall» és sense «s».

UN OBJECTIU A LA VIDA: 

Fer la vida més fàcil als altres i construir espais de felicitat i d’esperança. 

AMB QUI ANIRIA A SOPAR:

Amb el Josep, fa massa temps que no anem a sopar sols…

AMB QUI COMPARTIRIA UN LLIT: 

Com que afortunadament ara tornem a ser tots quatre junts a casa i una de les “llicències” que tenen els meus fills és que poden venir al llit amb nosaltres quan volen, hi ha dies que m’agradaria poder compartir el llit amb mi sola i els meus pensaments. Allò de consultar el coixí amb una mateixa i sense interferències.

EQUIP:

En termes futbolístics sóc culé … però m’he aficionat a seguir tot l’esport que es fa a la ciutat. L’hoquei evidentment, però també waterpolo, natació, voleibol, bàsquet, handbol, gimnàstica o Korfball, per exemple. La veritat és que em sento molt orgullosa de poder presumir de tants esportistes egarencs que són a l’elit mundial de l’esport en moltes disciplines diferents. Quantes ciutats catalanes ho poden dir això?

TOCA ALGUN INSTRUMENT:

Malauradament (o afortunadament per al meu entorn) no

PRACTICA ESPORT:

Feia ballet clàssic però em vaig lesionar i des dels 12 anys no puc fer cap esport de manera constant. Quan l’agenda em permet intento anar a classe de pilates.

A QUINA HORA ES LLEVA:

Em llevo a 3/4 de 7 per fer un primer cafè tranquil·la mirant per la finestra de la cuina (m’agrada veure el cel quan comença cada dia i sovint en faig fotos) perquè a les 7 ja comença el tràfec dels meus fills abans d’anar a l’escola: preparar l’esmorzar, repassar les motxilles, …

TRAJECTÒRIA POLITICA:

Em vaig fer militant de la Joventut Nacionalista de Catalunya al 1992, i de Convergència al 1993. Des d’aleshores mai he deixat la política activa en qualsevol dels vessants que m’han permès i en els quals he pogut ser d’utilitat. I actualment sóc regidora i portaveu de Junts a l’Ajuntament de Terrassa, consellera nacional de Junts, i candidata a l’Alcaldia de Junts per Terrassa a les eleccions del 2023.

TRAJECTÒRIA PROFESSIONAL:

Mentre estudiava vaig treballar en una entitat bancària i en una companyia d’assegurances. Un cop acabada la Diplomatura en Gestió i Administració Pública vaig començar a treballar a l’Administració pública en diversos departaments de la Generalitat de Catalunya. També he treballat com a Cap de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i al Gabinet del Conseller de Territori i Sostenibilitat com a responsable de Relacions amb els Governs Locals i Territori.

PERQUÈ HA TRIAT AQUEST PARTIT POLÍTIC:

Perquè el país i la Terrassa que somiem, que ens il·lusionen, que valen la pena només ho podrem fer realitat si els fem junts. Junts com a concepte, com a voluntat de no deixar ningú al marge amb la idea que sumar és més important que restar. I, a més, a Junts sumar, multiplica.

SE SENT

Terrassenca i catalana i, per tant, també europea.

Acte de presentació de la candidata de Junts per Terrassa, Meritxell Lluís | Cristóbal Castro

UN PROGRAMA DE TELEVISIÓ:

Sincerament, més enllà de les notícies veig poc la televisió. Però els meus fills diuen que m’agraden molt les comèdies romàntiques de Nadal, per tant, si tinc una estona, confesso que les miro.

UNA SÈRIE:

Actualment no en segueixo cap; sóc més de pel·lícules però l’última que he vist i que recomano és una websèrie feta per estudiants de la UVIC que es diu «Lisa». Un sèrie on l’actriu i tiktoker Emma Cunill busca desestigmatitzar l’autisme, transtorn que ella mateixa pateix.

UN COLOR:

El blau (a casa diuen que a qui res li escau, posa-li blau …)

UN TIPUS DE ROBA:

M’agrada vestir còmoda, tant pel que fa al vestir com al calçat i penso que la discreció és la tònica dominant al meu armari. No obstant això, adapto el meu estil a allò que requereixi cada ocasió.

ALTRES:

Membre del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya i de l’Associació Catalana de Gestió Pública

Sòcia d’Òmnium Cultural i Plataforma per la Llengua

Membre de la Junta de l’Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC); anteriorment n’estat presidenta.

Vicepresidenta de la Fundació Torre del Palau

Membre del Consell de la Discapacitat de Catalunya (CODISCAT)

Membre de la Taula del Pacte Nacional pels Drets de les Persones amb Discapacitat en representació de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM)

Membre del Consell de la República

Acte de presentació de la candidata de Junts per Terrassa, Meritxell Lluís | Cristóbal Castro

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anselmo Segura a gener 18, 2023 | 11:03
    Anselmo Segura gener 18, 2023 | 11:03
    Molt preparada , treballadora infatigable ,dedicació total, riu massa fort i a vegades sense motiu. El que no sap es liderar ja que es posa davant de tot i es incapaç de cedir protagonisme. No tindrà sort i els resultats ho confirmaran, l'única possibilitat que te es si abandona el discurs victimista de ser la dona d'un represaliat i comença a treballar temes de ciutat i sobre tot si presenta equip i no "candidata". I sobre tot que no parli tant que a les reunions amb veins estem cansats d'escoltar-la , s'ha de fer més i parlar menys.
  2. Icona del comentari de: Joan - Cementiri Vell - Terrassa a gener 18, 2023 | 12:58
    Joan - Cementiri Vell - Terrassa gener 18, 2023 | 12:58
    No val la pena comentar res de debò sobre de la Meritxell Lluís, està clar que no soc un fan d'ella. No en soc fan, perquè no se sap relacionar amb el món que l'envolta i molts cops quan ho fa, ho fa fora de lloc o a destemps. Un polític sigui ella o ell, ha de dominar les relacions humanes del seu entorn, ja que necessita d'ell per vendre el seu projecte (quint projecte?) bé d'axó en parlarem un altre dia, com deia en Pujol, avui no toca. És una persona tímida, també és molt insegura i per sobre de tot es creu que és la reina del ball (i apareix la supèrbia), no puc amb ella. Això que l'Oller aquests tipus d'entrevista la deu fer a tots els candidats, felicitats per la iniciativa, però hauràs suat tinta Xina amb ella. I millor no tocar el tema de la parella.
  3. Icona del comentari de: Miquel de Sant Pere Nord a gener 18, 2023 | 17:51
    Miquel de Sant Pere Nord gener 18, 2023 | 17:51
    Si aquesta es la millor candidata que ha pogut presentar Junts es que estan pitjor del que sembla. A Barcelona un yayo i aquí la dona d'un pres inhabilitat que imagino que si no ho estigues es presentaria ell. Junts no es ni Sancho de l'independentisme que representa ERC. Crec que el desastre indepe a Terrassa esta servit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa