MónTerrassa
Junts per Terrassa va a l’alça

Junts per Terrassa, que estrena cap de llista, Meritxell Lluís, pot tenir més força en el nou Ajuntament que sortirà de les eleccions municipals del diumenge 28 de maig. La formació, que té com a últim de la llista a l’exconseller Josep Rull, obtindria un total de tres regidors en el millor supòsit. Aquests són el resultats que dona per a Junts la macroenquesta que ha encarregat a Gesop Món Terrassa. Aquest divendres s’han fet públics els resultats.

El sondeig assenyala que el partit de Meritxell Lluís i Josep Rull podria aspirar als tres regidors, un resultat inesperat, i un 8,3 per cent dels vots, convertint-se en la quarta força política a l’Ajuntament, superant la cinquena posició actual. L’enquesta deixa clar que les opcions de Junts són a l’alça.

D’on arriba el regidor de més? Hi poden haver diverses opcions: els efectes Xavier Trias i Carles Puigdemont i un traspàs de vots d’Esquerra Republicana de Catalunya, a més del manteniment del vot tradicional a la formació, que disposa d’un suport fidel al centre de la ciutat. La clau nacional tindria un pes notable en el que serien uns bons resultats per al partit que lidera Meritxell Lluís.

Les disputes internes, fins a decidir que Lluís era la 1 i Montserrat Caupena, la 2, no semblen passar factura. I cal recordar que Junts ha integrat Demòcrates i Moviment d’Esquerres (MES) -que a les anteriors eleccions anaven amb ERC- a la candidatura.

La intenció directa de vot

La intenció directa de vot és del 2,8 per cent -amb els homes molt més fidels que les dones-, que s’enfila al 4,5 si s’hi afegeix la simpatia. És molt més alta entre els majors de 60 anys que entre la franja de 18 a 29.

Amb tres regidors, Junts disposaria d’una força extra per negociar una entrada a l’equip de govern de Jordi Ballart i Tot per Terrassa, que obtindria entre 10 i 11 regidors. Per la franja alta, els dos partits sumarien majoria absoluta amb 14 regidors. Ara bé, si es confirma la presència de VOX a les cadires del Raval de Montserrat, possiblement una majoria absoluta pràctica serien 13, i podria ser que fins i tot si Junts es quedés amb dos regidors, el pacte fos igual de vàlid.

Acte de presentació de la candidata de Junts per Terrassa, Meritxell Lluís | Cristóbal Castro

Notícies de Junts per Terrassa i les eleccions municipals del 28 de maig de 2023

Lluís (Junts): “Volem deixar empremta en el pròxim govern de Terrassa”

Junts i Demòcrates, sota el mateix paraigua a les municipals de Terrassa

Terrassa ha de ser capital de la qualitat de vida

Lluís (candidata de Junts): “Vull ser l’alcaldessa de Terrassa”

Junts per Terrassa avala la candidatura encapçalada per Meritxell Lluís

Descobreix la Meritxell Lluís més íntima (Junts) i desconeguda, sorprendrà

Meritxell Lluís (Junts): “Terrassa és el meu país”

Junts per Terrassa presenta el seu projecte de ciutat a Carles Puigdemont

Lluís (Junts): “Som l’única opció clarament independentista per governar”

Junts per Terrassa presenta el seu projecte de ciutat a Carles Puigdemont

Els 37 noms de la llista

Junts per Terrassa sorprén a l’alça

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa