MónTerrassa
Junts i Demòcrates, sota el mateix paraigua a les municipals de Terrassa

Junts i Demòcrates de Catalunya aniran sota el mateix paraigua a les eleccions municipals de Terrassa. Ambdues formacions han fet l’anunci aquest dimarts, dia 28 de març, a dos mesos clavats dels comicis.

La candidata a l’alcaldia Meritxell Lluís ha subratllat que aquesta aliança respon a la voluntat “d’aglutinar el vot independentista, i no dispersar-lo en diferents partits que tenim un ADN comú”. Junts subratlla que “no estem tancats a sumar altres forces”, en referència a una possible unió amb PDeCAT (amb qui van concórrer junts en els comicis de 2019 i que avui encara es desconeix si es presenten) o amb agrupacions de lectors, “sempre que el projecte sigui compartit”.

Justament és l’objectiu final, la independència, el que ha prevalgut per a Demòcrates de Catalunya decidir-se a fer el pas i anar plegats amb Junts. “Si volem ser catalitzadors dels independentistes no podem dividir encara més el vot. La nostra idea de cara a les municipals de Terrassa era sumar amb els partits independentistes, i actualment només creiem que un partit respon a aquesta etiqueta, hi ha succedanis com ERC o d’altres partits que tot són idees però no pragmatisme”, ha subratllat Joan Maria Lladós, portaveu de DC.

La llista electoral, encara pendent

Demòcrates no ha negat que ja hi havia una “afinitat” prèvia amb Junts i que anar de la mà es veu com una cosa natural i lògica. “Creiem que la Mertixell és la millor candidata”, ha sentenciat Lladós.

Junts i Demòcrates comparteixen els quatre eixos principals de la candidatura: ambició, bon govern, fer ciutat i fer país. I des de fa mesos ja han estat treballant conjuntament per elaborar el programa electoral i, també, la llista electoral, que es donarà a conèixer “passat Setmana Santa”. Tanmateix ja han dit que “no es tracta de quotes, sinó de treballar en equip”. 

Lluís ha destacat positivament l’aportació que Demòcrates està fent a la candidatura. “Ens aporten expertesa, ja que dins del partit tenen persones que ja havien estat regidores a l’Ajuntament de Terrassa”, ha subratllat. De fet, ha recordat que en l’actual grup parlamentari de Junts, ja s’hi troben membres de Demòcrates, perquè “fem honor a voler ser el pal de paller de l’independentisme, i per això apleguem el màxim de persones que tenen les idees clares: la independència de Catalunya és la prioritat, perquè és l’eina que ens permetrà tenir una millor qualitat de vida com a país i, també, com a ciutat. I no renunciarem a això”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anselm Segura a març 28, 2023 | 19:15
    Anselm Segura març 28, 2023 | 19:15
    Està clar que les coses no pinten be per aquesta formació i estan fent mans i mànigues per aixecar les expectatives . Doncs sumant amb Demòcrates o PdeCat o qualsevol altre partit de perfil indepe no crec que sigui la solució. Terrassa vota en clau municipal i la bronca nacionalista si es dona ho fa a les autonómiques , això si amb un grau d'abstenció que demostra el poc interés que desperten. La candidata Lluis te poques possibilitats de fer un resultat digne , sort tindrà si surt ella i com continuï com fins ara ni això te assegurat. La llista que diu presentaran després de Setmana Santa com sempre estarà plena de acòlits, mindunguis i hiperventilats però cap amb capacitats per resoldre el problemes de la ciutat. Neteja, seguretat, mobilitat, comerç, vivenda i pot ser em deixo alguna cosa més. Això si que es parli català a tot arreu es super important més encara que la gent no tingui que menjar o on viure.
  2. Icona del comentari de: Anselm Segura a març 28, 2023 | 19:48
    Anselm Segura març 28, 2023 | 19:48
    Per cert m'he deixat que amb aquesta oposició (Junts) sigui el PSC o TxT ho tenen molt fácil qualsevol dels dos ho tenen a tocar. ERC (un altre amb la matraca indepe) baixarà però donarà suport a qualsevol que guanyi i 4 anys més a viure del tema.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa