MónTerrassa
Terrassa tindrà pista de gel durant les festes de Nadal
  • CA

Terrassa tindrà pista de gel durant les festes de Nadal. Jordi Ballart guanya, i Esquerra Republicana perd. Tot per Terrassa era el soci de govern que volia la instal·lació i els republicans els que la refusaven. El grup de l’alcalde ha guanyat el pols. La posada en marxa d’aquesta oferta ha centrat bona part del debat polític i social de les últimes setmanes.

El 2021 va ser l’activitat més popular inclosa dins la campanya nadalenca, amb 12.545 usuaris que van poder gaudir de la instal·lació.

Per a la regidora de Comerç i Mercats, Jennifer Ramírez, «l’èxit d’aquesta activitat comporta el moviment d’un gran fluxe de persones per les zones comercials del centre de la ciutat, fet que resulta molt beneficiós pel teixit comercial local, ja que facilita l’increment de visites als comerços de la zona desprès de dos anys de restriccions per la pandèmia i enmig d’una situació d’incertesa econòmica provocada per la guerra d’Ucraïna». La regidora, afegeix que «la pista, a més de reactivar el comerç i reforçar la seva dinamització, fomenta la interacció social des d’una vessant solidària i inclusiva per a un ampli ventall de població, tal com ens indiquen tant les xifres de venta d’entrades d’altres anys com el nombre d’infants d’escoles i entitats que en van fer ús gratuïtament».

La pista comptarà amb una zona amb carpes on s’ubicarà la venda d’entrades, l’àrea de patins i els serveis complementaris. Hi podran patinar fins a un màxim de 80 patinadors i patinadores al mateix temps. Comptarà amb llum i so i un servei de monitoratge que s’encarregarà de la venda de tiquets, de la gestió del material i que oferirà la seva ajuda als usuaris i les usuàries.

Els preus

El preu del tiquet serà de 6 euros (inclou 30 minuts de patinatge, patins i casc, en el cas que sigui necessari) i hi haurà entrades amb descompte a 4 euros, que només es podran utilitzar, segons horaris de la pista, tots els dies excepte els dissabtes, diumenges i festius. L’Ajuntament lliurarà aquests descomptes a les associacions de comerciants per a que els comerços de la ciutat els puguin repartir entre els seus clients. A més, s’establirà cada dia un franja horària de dues hores, sense música, com a mesura inclusiva que permeti integrar a la festa els adults i infants amb trastorns de l’espectre autista o amb dificultats per gestionar els ambients sorollosos.

L’horari de la pista de gel serà:


• A partir del 2 de desembre, de dilluns a dijous de 17 a 21h.
• Divendres, caps de setmana i festius d’11h a 14 i de 17h a 21h.
• Els dies 25 i 26 de desembre i 6 de gener, de 17h a 21h.
• Escoles, entitats de capacitats diverses i entitats de lleure podran gaudir d’entrades gratuïtes amb cita prèvia, fins a esgotar existències.

Amb la voluntat de seguir consolidant aquesta activitat com a inclusiva i adaptada, hi haurà un suport per a les cadires de rodes que ajudarà a patinar a les persones amb mobilitat reduïda.

L’Ajuntament destaca que tornarà a ser lliure d’emissions CO2. Total’electricitat que es farà servir per a la instal·lació provindrà de fonts d’energia renovables. L’empresa adjudicatària compensarà el CO2 produït pel consum de KW de la instal·lació mitjançant un projecte certificat per l’empresa especialitzada en absorció i compensació de carboni Clean CO2. A més, l’aigua que s’utilitzarà per fer el gel serà aigua de reg, a la que no se li afegirà cap
tipus de producte químic o additiu. Un cop es desmunti la pista, es desfarà i es retornarà a la xarxa de clavegueram.

La CUP diu “sí” a la pista de gel a Terrassa… si és sintètica

La pista de gel de Nadal perilla

PSC:”La pista de gel de Ballart i ERC patina”

Campanya contra la pista de gel de Nadal a Terrassa

Albert (ERC) rebutja la pista de gel que defensa el soci de govern

Les enquestes donen un sí ajustat

Cs Terrassa sí que vol la pista de gel

Campanya de Nadal a Terrassa, Nadal en campanya

Pista de gel. Entre revolucions, miratges i contradiccions va la cosa

Pista de gel a Terrassa, naturalment que no

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa