MónTerrassa
Campanya contra la pista de gel de Nadal a Terrassa

“No a la pista de gel” és una campanya que s’ha engegat des de les xarxes socials contra aquesta atracció que es farà a la plaça Nova de Terrassa durant les festes de Nadal de 2022-2023. Les idees i les propostes es vehiculen a través d’Instagram, Facebook, Twitter i Youtube i d’una pàgina web.

A més a més, es demana a qui vulgui dir-hi la seva que escrigui un correu a [email protected]. No hi ha signatura de qui proposa aquesta campanya, però sembla que pot venir de l’esquerra independentista més radical. La pista de gel romandrà oberta des del 2 de desembre fins al 9 de gener a la plaça Nova. Sempre que ha funcionat ha estat una de les ofertes més reeixides del Nadal, per on hi passen centenars de terrassencs i terrassenques. De la mateixa manera que ha aixecat crítiques pels seu consum energètic i d’aigua.

Es considera que hi ha altres formes de dinamitzat el comerç

En un context d’emergència climàtica, on la pobresa energètica s’ha doblat en l’últim any, la pista de gel té un cost de 56.571,28 euros i una despesa energètica equivalent a l’energia de set habitatges durant tot un any. Creiem fermament que hi ha formes molt més sostenibles de dinamitzar tant el comerç local, com el lleure de la mainada. A Terrassa cal donar respostes coherents a la realitat que vivim, per tot això estem en contra la instal·lació de la pista de gel de la Plaça Nova”, expliquen en la seva web, on mostren també notícies publicades a mitjans locals.

En la web s’apunten més dades: per omplir la pista de 400 metres quadrats es necessiten 24.900 litres d’aigua que, afirmen, “és contamiknada amb un congelant anomenat monopropilenglicol, altament tòxic, i la despesa d’aigua per mantenir-la és de 39.800 litres… emet 10 tones de CO2; el cost per la ciutadania és de 14.127,42 euros”.

Proposen que els dineers s’inverteixin a l’Oficina Municipal d’Atenció a la Pobresa Energètica i a l’eficiència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa