MónTerrassa
Pista de gel a Terrassa, naturalment que no

En la inauguració de la Conferencia COP-27 de NNUU sobre el canvi climàtic que s’està celebrant aquests dies a la ciutat egípcia de Sharm el Sheij, el secretari, Antonio Guterres, va llençar una frase contundent i molt eloqüent, una mena de crit de desesperació dient, exactament això. “Som en una carrera cap a l’inferm climàtic amb el peu a l’accelerador”.

És evident que estem en una situació de màxima emergència, en molts sentits que necessita que les administracions (totes), sense cap exclusió, prenguin la màxima consciència i portin la iniciativa en tots els sentits, per intentar frenar, en tot el possible, aquesta davallada cap a l’autodestrucció del planeta que, els humans vam iniciar ja fa més de 150 anys, agreujada a partir del fenomen de la “globalització” i d’aquest sistema “depredador” i sense escrúpols que es diu “Capitalisme”.

I és per això que mentre estem esperant, de la nostra administració més propera (l’Ajuntament), actituds “valentes” i fermes per fer pedagogia i crear consciència col·lectiva en benefici d’un bé comú, com és el clima (del nostre planeta), ens trobem amb actituds incomprensibles i sense sentit, com és de permetre una “Pista de Gel” a Terrassa, durant aquest Nadal.

I a més, sense cap mena d’explicació, de res? Per exemple, necessitem saber si permetre aquesta “Pista de Gel” és coherent amb les polítiques necessàries, en aquests moments, per promoure una economia de baixa intensitat energètica i de baixa o nul·la emissió de carboni a l’atmosfera?

Sense entrar en xifres concretes de si aquesta pista de gel és petita o té un cost baix o no, o si gasta, relativament poca aigua, que crec no té rellevància, ja que aquí, el tema greu, per a mi, no és aquest, sinó més de missatge pedagògic cap a la societat, en un moment tan delicat com aquest.

Ens podem permetre, en aquests moments, aquest “caprici” que no és gens sensible amb les necessitats “racionals” que ara toquen? És coherent aquesta decisió amb altres que ha pres el consistori, i que són necessàries com les de reduir la mobilitat dels cotxes al centre de la ciutat? Per exemple? Instal·lar una Pista de Gel ( és igual el tamany) al segle XXI en una ciutat
mediterrània (un mar que s’està escalfant a una velocitat superior a la prevista) amb conseqüències que encara no saben, del tot; és una decisió racionalment sostenible? Té sentit?

I per evitar malentesos, ja avanço que, els comerciants tenen raó a l’hora de demanar actuacions de dinamització comercial, les necessiten i molt. Però alternatives (visca la imaginació i la voluntat) en podem trobar moltes. I aquí, ara, no faré sang, que en podria fer i molta de la “gènesis” de com es va gestar la zona urbana de la Plaça Nova i el Vapor Gran, perquè aquí hi ha culpabilitats a dojo per a la manca de criteris racionals i l’excessiva cobdícia o d’actituds de “grandesa” sense escrúpols, que van presidir el disseny de tota aquella zona.

Espero que la història faci justícia.

Per acabar, ens podem permetre aquest “malbaratament” econòmic i energètic?, privatitzant, una vegada més l’espai públic? És que l’equip de govern continua sense llegir-se la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat signada per l’Ajuntament l’any 2000?

I concretament l’article 1 que parla del dret a la ciutat (aquest espai destinat a la connivència i al bé comú) Veig que no, que seguim amb actituds “prepotents”, mala peça al “teler”, en les èpoques que ens esperen!

Haurem de prendre més consciència col·lectiva i donar respostes més contundents, davant la manca de capacitat per una “Governança” realment democràtica.

La pista de gel de Nadal perilla

PSC:”La pista de gel de Ballart i ERC patina”

Campanya contra la pista de gel de Nadal a Terrassa

Albert (ERC) rebutja la pista de gel que defensa el soci de govern

Les enquestes donen un sí ajustat

Cs Terrassa sí que vol la pista de gel

Campanya de Nadal a Terrassa, Nadal en campanya

Pista de gel. Entre revolucions, miratges i contradiccions va la cosa

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Juanjo M. a novembre 12, 2022 | 11:55
    Juanjo M. novembre 12, 2022 | 11:55
    Como alguien comentó en este medio, una pista de patines de ruedas podría dar el pego. Yo a mis sobrinas las llevaría, sin problema.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa