MónTerrassa
Albert (ERC) rebutja la pista de gel que defensa el soci de govern
  • CA

Des que es va decidir posar una pista de gel a Terrassa durant les festes de Nadal, han estat moltes les veus que l’han defensat per la seva capacitat d’atracció de gent i perquè és una activitat oberta a tots els públics. I moltes les que s’hi han mostrat en contra pel que consideren un pas enrere en l’objectiu d’assolir una ciutat sostenible. A Terrassa, la pista de gel romandrà oberta des del 2 de desembre fins al 9 de gener a la plaça Nova, unes dates semblants a les que utilitzen en altres ciutats del país. Avui, a primera hora del matí, Món Terrassa s’ha fet ressò d’una campanya ciutadana que s’enceta contra la pista. Poc després, ha aparegut la piulada d’Albert, com si se sumés a la proposta.

Sobta que algú de l’equip de govern expressi el seu rebuig a la instal·lació, i més si ho fa amb duresa, com ha estat el cas, avui, d’Isaac Albert, primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Economia, Finances, Serveis Generals i Govern Obert. El regidor republicà, i un dels pilas, un dels homes forts de l’equip de govern que formen Esquerra Republicana de Catalunya i Tot per Terrassa, ho ha fet via un fil a Twitter. Sembla que el pacte és sòlid i no té res que faci pensar en un trencament, però els matisos per part d’ERC ja s’han començat a posar de manifest quan falten poc més de sis mesos per les eleccions municipals, i quan reeditar l’acord en la legislatura vinent és una de les grans possibilitats si els resultats permeten quadrar els números. Al “No” d’Albert d’aquest dilluns s’afegeix el rebuig tota dels republicans al perllongament de la B-40 (Ronda Nord, Ronda Vallès, IV Cinturó, Autovia Orbital). Esquerra maca distàncies i perfil propi.

Les paraules del tinent d’alcalde a Twitter

“El Nadal són uns dies especials i volem que Terrassa tingui un bon Nadal, volem que els veïns i veïnes es quedin a la ciutat i gaudeixin del Nadal a Terrassa. Volem exercir de “capital” i que els pobles i ciutats veïnes ens visitin i gaudeixin, també, del Nadal a la ciutat. En aquest sentit, les llums de Nadal són un element tradicional, fan Nadal, i la despesa energètica és assumible. Una altra cosa és la pista de gel que genera contradiccions i un missatge equivocat en un moment com l’actual. Entenc q la pista no és convenient, no toca.”

El PSC va ser el primer partit que va questionar la pista de gel, el Nadal de 2021. Van alertar que la instal.lació d’aquesta pista emet unes tones de CO2 que equival a fer la volta al món en cotxe set vegades i mitja. El PSC considera que la pista de gel evidència que la “Revolució Verda de Ballart o ERC” és només un eslògan.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa