MónTerrassa
Bofill (CUP): “Cal invertir menys en asfalt i més en polítiques socials”

Aquest dilluns, dia 15 de maig, Món Terrassa va organitzar el Debat 28M “8 alcaldables”, amb la presència dels caps de llista dels cinc partits amb representació a l’Ajuntament de Terrassa i de 3 partits històrics i amb possibilitats de formar-ne part a partir de les eleccions del 28 de maig. Es va poder seguir de manera presencial al Cinema Catalunya, i en directe a través dels canals de Youtube i Facebook, així com amb un “minut a minut” per Twitter i al web del mitjà. Els participants van ser: Jordi Ballart (TxT), Eva Candela (PSC), Ona Martínez (ERC), Isabel Martínez (Cs), Meritxell Lluís (Junts), Agnès Petit (TECP), Marta Giménez (PP) i Jaume Bofill (CUP).

Les millors frases de Jaume Bofill, de la CUP Terrassa

BLOC 1. Gestió municipal durant mandat 2019-2023 i aliances nou govern. L’enquesta de Món Terrassa

No s’han dut polítiques socials valentes. Tenim una ciutat on es produeix un desnonament cada 11 hores, però els fons voltors tenen 1.300 habitatges buits de més de dos anys, que segons la llei haurien de passar a habitatge social. Tenim una ciutat on el 25% dels nostres infants estan en risc de pobresa. Tenim una ciutat que un govern que s’omple la boca de feminisme però es nega a municipalitzar feines fetes majoritàriament per dones en precarietat com el SAD o el servei de menjador escolar. Hem de revertir aquesta situació, invertir en polítiques socials, tenim una emergència real. Cal invertir menys en asfalt i més en política social.

BLOC 2. Rieres, neteja i seguretat.

La CUP també vol una ciutat segura. Per nosaltres seguretat és que la gent tingui un plat a taula, podrà pagar el lloguer o tenir una feina. La societat on tothom té uns mínims coberts és una societat segura. Des de fa uns anys, l’extrema dreta ens està venent inseguretat, i demano que els partits no entreu en el seu joc, criminalitzant certs sectors de la societat. Hem de lluitar contra les desigualtats i augmentar els recursos amb serveis de mediació, i plans localitzats per cada barri. Volem parlar d’un model de policia de proximitat i volem uns barris més accessibles. Un model preventiu que no reactiu. 

Una altra mirada al debat dels 8 alcaldables organitzat per Món Terrassa/Cristóbal Castro

Uns serveis municipals es fa tots iguals. Per res del món privatitzaríem el servei de neteja de la ciutat.

Les ocupacions de la nostra ciutat son una tercera part dels casos que tenim de desnonaments. És irrisori. Creen una falsa realitat i una alarma social cenyida a uns interessos econòmics i de l’extrema dreta. Una alarma real són les 400 famílies que no tenen habitatge. 

BLOC 3. Capitalitat de Terrassa i model econòmic i Mobilitat interna i externa

Terrassa ha de ser capital de la justícia social. De la municipalització dels serveis com ho va ser en l’aigua, ha de defensar la nostra Anella Verda apostant per zones agroforestals no pels Bellots II, i que planti cara als fons voltors perquè ara només els hem posat la catifa vermella. Ha de ser capital de lluita per a la independència i per a una economia social, amb una xarxa de suport a treballadors i petites empreses. Estem en contra dels macrocentres comercials que estan projectats: serà una matança pel comerç de proximitat i no hi haurà volta enrere.

Sobre el Quart Cinturó és una aberració. S’han desforestat el 55% de les hectàrees, 8000 hectàrees. Les polítiques de fer més carreteres no és el camí. Cal apostar per l’Anella Verda i les vies verdes.

BLOC 4. Minut d’or.

La CUP ha estat l’única oposició real d’esquerres en aquests quatre anys. Som l’única organització que podem aturar l’extrema dreta a l’Ajuntament, no ens fa por enfrontar-nos al feixisme. Coneixem la ciutat, els barris i la gent. Nosaltres no venim a viure de la política. I quan la CUP és forta a les institucions, sempre passen coses.

Podeu recuperar el Debat 28M “8 alcaldables” en el vídeo de Youtube que posem a continuació:

Així com la crònica del debat:

Vuit alcaldables: “Terrassa sí que és capital”

Notícies sobre la CUP i les eleccions del 28M

Ens cuiden les veïnes, no la policia

El Bofill (CUP Terrassa) més íntim i personal

Bofill (CUP): “Cal invertir menys en asfalt i més en polítiques socials”

Vuit alcaldables: “Terrassa sí que és capital”

Ens cuiden les veïnes, no la policia

El Bofill (CUP Terrassa) més íntim i personal

Bofill (CUP): “Puny tancat contra la ciutat dels macrocentres comercials”

FOTOGALERIA | Acte de presentació de Jaume Bofill, alcaldable per la CUP a Terrassa

El 30 per cent d’habitatge protegit, primer pas d’un llarg camí

Jaume Bofill, candidat de la Cup a l’alcaldia de Terrassa

“Gent que lluita és el que cal!”, el lema de la CUP per convèncer Terrassa

“Gent que lluita és el que cal!”, el lema de la CUP per convèncer Terrassa

Vuit alcaldables: “Terrassa sí que és capital”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa