MónTerrassa
Jaume Bofill, candidat de la Cup a l’alcaldia de Terrassa

La Candidatura d’Unitat Popular (la CUP) ha presentat aquest divendres 16 de desembre al casal La Tafanera de Terrassa el nom de la persona que liderarà la llista a les eleccions municipals del mes de maig de 2023. El número 1 és Jaume Bofill, una persona amb una gran experiència en els moviments socials. L’assemblea egarenca de la formació ha considerat que era la millor opció, i ell ha acceptat el repte. “Un militant antifeixista de pedra picada”, ha reblat l’exregidora Maria Sirvent.

Candidats de la CUP a les eleccions municipals/Joan Manel Oller

Jaume Bofill Ferrer

“Guifos” és un dels sobrenoms que utilitza i com apareix a Twitter. Treballador autònom en el sector de la construcció, va ser insubmís al servei militar i cofundador l’any 1993 de la Plataforma Antifeixista de Terrassa i va participar activament a l’Assemblea d’Okupes de Terrassa i fou un dels encausats del Judici del KORK 3, va participar en el moviment antiglobalització. El 2017 va ser activista del CDR Terrassa i el 2019 va entrar a militar a la CUP Terrassa. Li apassiona la història dels moviments socials, i de tant en tant obre fils a Twitter.

Jaume Bofill/C.C.

L’objectiu és recuperar el lloc a la sala de plens del Raval de Montserrat. La Candidatura va perdre la representació en els comicis de 2019. I Bofill creu que s’està en una bona posició per tornar a tenir regidors i regidores. Pel candidat, la veritable oposició en aquesta legislatura no s’ha fet des de les cadires de l’Ajuntament sinó des de fora, i, a parer seu, liderada per la CUP. “Volem entrar per fer una sacsejada al Consistori”.

“Fem que la CUP torni” és el lema escollit per posar difondre a la precampanya que es posa en marxa aquesta setmana, tot i que ja fa temps que es veuen algunes píndoles a les xarxes socials. “Tornar a l’Ajuntament de la ciutat, on els anticapitalistes vam fer oposició en la legislatura 2015-2019, tot marcant debats claus com la municipalització de l’aigua o impulsant debats feministes com les copes menstruals, les parades nocturnes d’autobús i l’urbanisme amb perspectiva de gènere.”

Avui, a La Tafanera hi havia l’exregidora a Terrassa i diputada Maria Sirvent, que ha repassat el seu pas per l’Ajuntament, i el diputat Carles Riera. Un espai que s’ha omplert de gom a gom. Dos dels pesos pesats de la formació.

Maria Sirvent al faristol de La Tafanera/Cristóbal Castro

El nom del número 1 ha trigat més que mai, però Jaume Bofill diu que hi havcia uns temps marcats i que els han seguit fil per randa. I entre els partits que tenen opcions de tenir regidors ha estat l’última. Uns líderatges que, en aquesta ocasió, estan en mans de dones, amb l’única excepció de l’alcalde Jordi Ballart, al front de Tot per Terrassa. Els partits que ara són a la sala de plens presenten a Ona Martínez (Esquerra Republicana de Catalunya): Eva Candela (Partit dels Socialistes de Catalunya); Meritxell Lluís (Junts per Terrassa), i Isabel Martínez (Ciutadans). Dues formacions amb serioses aspiracions a recuperar les cadires perdudes presenten Agnès Petit (Terrassa en Comú-Podem) i Marta Giménez-Arcusa (Partit Popular de Catalunya).

Els primers llocs de la llista ja estan definits

David Iglesias Xifra

Antropòleg. Professor d’Institut i militant de la CUP Terrassa. Membre de la mesa de l’assemblea territorial del Vallès Occidental i del Consell Polític de la CUP Nacional. Relacionat amb moviments socials com UCFR, CDR i el moviments antifeixistes.

Iolanda Salvador Fabregat

Feminista. Militant de la CUP.

Jordi Mercé

Politòleg. Inicia la seva militància al CDR i el moviment veïnal. També milita a la CUP.

Maria Montserrat Garcia Martina “Montse Petita”. Feminista. Militant de la CUP. Activista de Prou Barreres. Membre de la taula Capacitats Diverses i la Comissió de Dones (representant Taula Capacitats Diverses. Punt Lila de Sant Pere. Sòcia de la Tafanera.

Des de 2021, la CUP ha promogut campanyes en contra de les cases d’apostes, de l’especulació immobiliària, per la gratuïtat de l’aparcament de l’Hospital de Terrassa, en defensa de la sanitat pública, pel canvi de noms franquistes en el nomenclàtor.

La CUP a La Tafanera

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa