MónTerrassa
La CUP aposta per implementar polítiques radicalment feministes a Terrassa

La CUP aposta per implementar polítiques radicalment feministes a Terrassa amb propostes com la municipalització dels serveis de cura a les persones o la millora dels serveis d’atenció a víctimes de violència masclista, homòfoba i transfòbica, entre altres. L’ex regidora de la CUP, Maria Sirvent, i la número 2 de la llista, Montse García han presentat les principals propostes en roda de premsa, tal com apunta el partit en un comunicat, on han exposat que “cal una transversalització de la mirada feminista a totes les polítiques municipals”.

“El nostre model de ciutat passa per posar la vida al centre, i això vol dir, necessàriament, implementar polítiques radicalment feministes”, ha expressat García, qui ha recordat la demanda ignorada durant anys de millorar l’atenció a les víctimes de violència masclista amb un servei d’atenció les 24h, perquè “la violència no fa horari d’oficina”.

Així mateix, ha recordat la necessitat de repensar l’urbanisme de la ciutat “en clau feminista i interseccional, perquè mentre el dret a la ciutat passa per a que totes puguem habitar els carrers amb sentint-nos segures i sense barreres”.

L’ex regidora de la CUP, Maria Sirvent, i la número 2 de la llista, Montse García, presentant les propostes en matèria de feminisme | CUP Terrassa

Les propostes en matèria de feminisme de la CUP Terrassa

Transversalitzar la mirada feminista interseccional a totes les polítiques municipals, “si cal, dotant a tot el personal polític i tècnic de l’Ajuntament de la formació adequada per a la seva implementació”.

Fer dels espais públics llocs segurs per a les dones, analitzant els carrers amb perspectiva feminista o ampliant mesures com les parades intermèdies de bus.

Millorar els serveis d’atenció a la violència masclista, homòfoba i transfòbica. “És necessari ampliar els horaris d’atenció del SIAD, així com repensar els protocols i circuits de resposta a situacions de violència. Dotació de personal, de pressupost i d’equipaments específics per implementar polítiques feministes i de defensa i respecte a totes les diversitats.”

Municipalitzar els serveis de cura a les persones, per “posar la vida al centre, dignificar els treballs de cura, trencar amb la divisió sexual del treball i contribuir a una adequada distribució dels treballs reproductius i de cures”.

Garantir el dret a la integritat física i a la dignitat de totes les persones, especialment d’aquells col·lectius més vulnerables. El partit defensa un avortament lliure, gratuït i segur i garantia del dret al propi cos; xarxa d’habitatge protegit amb preferència per a dones en situació de vulnerabilitat; o regulació de la publicitat masclista, racista, capacitista, edatista i LGTBIfòbica, entre altres.

Notícies sobre la CUP i les eleccions del 28M

Ens cuiden les veïnes, no la policia

El Bofill (CUP Terrassa) més íntim i personal

Bofill (CUP): “Cal invertir menys en asfalt i més en polítiques socials”

Vuit alcaldables: “Terrassa sí que és capital”

Ens cuiden les veïnes, no la policia

El Bofill (CUP Terrassa) més íntim i personal

Bofill (CUP): “Puny tancat contra la ciutat dels macrocentres comercials”

FOTOGALERIA | Acte de presentació de Jaume Bofill, alcaldable per la CUP a Terrassa

El 30 per cent d’habitatge protegit, primer pas d’un llarg camí

Jaume Bofill, candidat de la Cup a l’alcaldia de Terrassa

“Gent que lluita és el que cal!”, el lema de la CUP per convèncer Terrassa

“Gent que lluita és el que cal!”, el lema de la CUP per convèncer Terrassa

Vuit alcaldables: “Terrassa sí que és capital”

Bofill (CUP): “Cal invertir menys en asfalt i més en polítiques socials”

La CUP situa com a prioritat el dret a l’habitatge amb set propostes

GRÀFIC | El perfil més personal de Jaume Bofill (CUP)

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa