MónTerrassa
Veïns afectats de Can Boada, ferms en revertir els canvis de mobilitat

El grup de veïns afectats del barri de Can Boada es manté ferm en la lluita per la compra de camions de recollida lateral esquerra, la recuperació dels sentits de circulació als principals carrers i la recuperació de places d’aparcament eliminades i implantar-ne de noves. Així ho ha exposat el grup en una intervenció ciutadana al ple municipal de gener, celebrat aquest matí, on han expressat que estan farts de “promeses trencades” que només fan que “confrontar” el veïnat i que la mobilitat al barri no és un “tema tancat”, tal i com va dir l’alcalde de Terrassa Jordi Ballart. 

Critiquen que l’any 2021 se’ls hi va prometre la compra de camions de càrrega lateral esquerra, però es va veure trencada mesos després en un informe que exposava que “no hi ha prou punts de recollida que ho justifiquin”, i que, en quant als canvis de sentit de circulació del barri, “hi havia veïns que ja els agrada com està”. Un fet que el grup defineix com “divideix i guanyaràs”. 

Un govern que “enfronta els veïns de Can Boada”

Expliquen que “aquest darrer any ens hem trobat amb una oposició cada cop més preocupada que el propi govern per la situació del barri de Can Boada”, a qui critiquen de “treballar activament per enfrontar veïns, no solucionar problemes que han creat ells mateixos i que s’havien compromès a fer-ho”.

El grup trasllada la situació a la Síndica

Davant d’aquesta situació, el grup va parlar amb la Síndica de Greuges, qui va indicar que “les opinions diverses dels veïnes i veïns del barri no son una excusa per la inacció, si no que l’instrument per valorar-les es una consulta referendaria no vinculant”.

També avancen que aquesta setmana s’ha tramitat un greuge a favor de la recollida de camions de carrega lateral esquerra, la recuperació dels sentits dels carrers i més places d’aparcaments. Unes demandes que continuaran reclamant fins que el barri torni a la situació de fa 24 mesos.

Obres a cruïlles de diferents carrers de Can Boada

Per altra banda, els veïns també es queixen de les obres que actualment s’estan duent a terme a cruïlles del carrer d’Alexandre Galí. El grup d’afectats considera que “només fan que perdre més espai per aparcar al barri”. Una pèrdua que se suma “a les places d’aparcament que ja hem perdut pel canvi de sentit de circulació dels principals carrers del barri”, expressen. Precisament, reclamen que és un barri que necessita places d’aparcament al carrer, ja que molts dels edificis son molt antics i no tenen un lloc on deixar el vehicle.

Addicionalment, també critiquen que les obres s’inicien “a les vuit del matí” i fan que hi hagi molt trànsit de vehicles, el que produeix “més contaminació acústica”. De moment, el grup de veïns afectats ha recollit més d’una trentena de firmes per tal que s’aturin aquestes obres “a aquestes hores tempestives”, que es mesurin els decibels del soroll, i que hi hagi “solucions al gran volum de tràfic que generen”.

Enguany també s’inicie obres a tres cruïlles del barri que pretenen “millorar l’accessibilitat i guanyar espai, ampliant voreres i afegint unes jardineres”, segons apuntava l’Ajuntament a Món Terrassa, un projecte finançat pels fons Next Generation amb un pressupost de 306.281€. A part, també es realitzaran obres al barri de Poble Nou – Zona Esportiva, al carrer de Voluntaris Olímpics amb el carrer del Doctor Cistaré.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Un vecino a gener 27, 2023 | 18:22
    Un vecino gener 27, 2023 | 18:22
    El Sr ballart y la señora (por ser educado) Melgares mienten sistemáticamente a los vecinos de csm boada, se inventan encuestas y no dan la cara por sus vecinos

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa