MónTerrassa
Queixes a Can Boada de Terrassa pel fre al canvi dels contenidors
  • CA

El possible fre de l’Ajuntament de Terrassa al canvi previst de contenidors ha ocasionat un nou capítol de divisió entre els veïns del barri de Can Boada. Per una banda, s’hi troba la Plataforma d’Afectats de Can Boada Grup Gibraltar, els quals van fer pressió amb el lliurament de prop de 300 signatures per aturar la nova ubicació dels contenidors, fruit de la implantació del model de camions amb carrega lateral dreta. I és que consideraven que amb la remodelació del circuit de recollida i la nova disposició dels contenidors es veien perjudicades places d’aparcament i s’havia de modificar el sentit de diferents carrers per tal que els camions hi poguessin passar. Van visitar a la Síndica de Terrassa explicant els motius pels quals consideraven que no es podia seguir amb el canvi de model i van poder parlar en el ple municipal.

Per l’altra, ha aparegut un petit grup de veïns que reclamen que l’equip de govern no es faci enrere i mantingui el nou model. Segons ha tingut coneixement Món Terrassa, aquest grup ha començat a actuar tot just fa uns dies col·locant fins a una quarantena de cartells per tot el barri. Lamenten que no se’ls està respectant el seu dret de protesta i que malgrat que no poden fer tant soroll com la Plataforma, “perquè no tenim molt temps per poder-nos-hi dedicar”, es mostren convençuts que és “una barbaritat” tornar al sistema antic.

Expliquen a aquest mitjà de comunicació que si es volen mantenir els vells contenidors, per tal de donar cobertura a la població i que les escombraries no acabin escampades pel terra, s’haurà d’incrementar “més del doble de l’espai actual”, i per tant, això també es traslladaria amb “menys aparcament que ara”. Tampoc entenen les queixes pels canvis de sentit en la circulació ja que afirmen “això ha fet que es reduís moltíssim la velocitat i la intensitat del trànsit, amb menys possibilitats d’atropellament i menys contaminació sonora, especialment a Alexandre Galí”.

Aquest grup de veïns també recorda que cal tenir present l’escalfament global i la necessitat de tirar endavant polítiques sostenibles. “Si cedim espai als cotxes, com caminarà la gent gran que necessita acompanyant per les voreres? S’haurà d’anar amb fila índia”, es queixen. A més, recorden que imposar els camions de càrrega per l’esquerra, suposarà una inversió milionària que ara mateix l’Ajuntament no es pot permetre. “Hi ha moltes altres necessitats al barri que aquesta”, sentencien.

Per això fan una crida als seus veïns que no es quedin de braços creuats i que es pronunciïn enviant un correu a les adreces del departament de Residus de l’Ajuntament ([email protected]) i a la Síndica de Terrassa ([email protected]) perquè “s’aturi aquest despropòsit”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa