MónTerrassa
La polèmica pels contenidors de Can Boada arriba a la Síndica de Greuges de Terrassa

Aquest dimecres s’han reunit els representants de la Plataforma d’Afectats de Can Boada Grup Gibraltar amb el Síndic de Greuges per tal de fer-li entrega de les quasi 300 signatures que han recollit en contra de la nova ubicació dels contenidors al barri. A les 5 de la tarda, la Masia Freixa encara era testimoni d’un dels actes de la Festa Major per als més petits. Els veïns s’han presentat puntuals i han explicat les seves reivindicacions als mitjans que han assistit a la convocatòria.

La problemàtica neix a partir del canvi de contenidors que s’ha plantejat a tota la ciutat. Aquests nous contenidors són de tamany més gran i són patentats per a camions amb càrrega lateral dreta. Aquesta nova modalitat ha provocat una remodelació del circuit de recollida i de la disposició dels contenidors, una disposició que, segons els afectats, ha tret places d’aparcament al barri i ha fet modificar el sentit dels carrers més transitats.

Els veïns afirmen que és més lògic que el camió de la brossa s’adapti a la vida veïnal i no pas en cas contrari, en un barri on hi conviuen més de 6.000 habitants. Una solució al problema podria ser la compra d’un camió amb càrrega lateral per la banda esquerra, un fet que podria solucionar algunes problemàtiques d’altres barris.

Representants de la Plataforma d’Afectats de Can Boada Grup Gibraltar han presentat les prop de 300 signatures a la Síndica | Cedida

Escrit dels veïns:

“Ens hem reunit avui amb la síndica de greuge per fer-li entrega de les signatures recollides durant aquests darrers mesos per la problemàtica esdevinguda el nostre barri de Can Boada. Com sabeu, som un grup de veins afectats que reclamem a l’Ajuntament de Terrassa la compra de camions amb carrega lateral esquerra perquè creiem que el nou model de camions amb carrega lateral dreta no compleix amb les necessitats del nostre barri. De fet, per aquest grup ja sigui minoritari o majoritari el suport, podem dir amb veu alta i amb certesa que ens ho han empitjorat. D’entrada tot va començar canviant la circulació dels carrers d’Alexandre Galí i Francisco de Vitòria. Dos carrers principals del nostre barri. Posteriorment es van reubicar els contenidors a la banda lateral dreta per tal de que la recollida es pogués realitzar sense cap problemàtica. I en acabar van començar treient places d’aparcament per col.locar elements urbans sense cap mena d’utilitat. I no ens oblidem de les pintades de pasos alternatius “no gens segurs” pels ciutadans què ho necessiten.

Arribat aquest punt hem de dir que durant aquets darrers mesos hem mantigut reunions amb les dues AAVV del nostre barri i l’ajuntament per tal d’arribar a un acord mutuo. Però de fet, no hem tingut la resposta al nostre problema principal perquè segons l’Ajuntament tot està bé. És per això, que avui volem manifestar a l’Ajuntament de Terrassa que els veïns i veines de Can Boada continuarem amb la nostra lluita de manera honesta i exemplar. En cap moment hem manifestat voler donar problemes a l’Ajuntament, al contrari, tots i totes volem treballar amb ells per la millora del nostre barri”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa