MónTerrassa
Obres a tres cruïlles de Can Boada de Terrassa per ampliar voreres
  • CA

El barri de Can Boada tornarà a viure canvis als seus carrers a principis d’any. L’Ajuntament de Terrassa executarà obres a diferents cruïlles del barri per millorar l’accessibilitat i guanyar espai, ampliant voreres i afegint unes jardineres. Es tracta d’un projecte finançat pels fons Next Generation amb un pressupost de 306.281€, concretament, i està previst que les obres comencin al gener de 2023, segons ha informat el consistori a Món Terrassa.

Les obres es faran a tres interseccions al carrer de Francisco de Vitoria: La cruïlla amb el carrer de la Hispanitat, amb el carrer d’Amadeu de Savoia i amb el carrer d’Antoni Maura. Es volen fer “més accessibles”, “fent un rebaix i ampliant la vorera fins a arribar als 3 metres” en alguns casos, pel que s’ampliarà entre 1,80 i 2,20 metres. A més a més, es col·locaran unes jardineres per fer-ne un espai més verd.

A part d’aquestes tres interseccions, també es modificarà una quarta cruïlla al barri del Poble Nou – Zona Esportiva que s’inclou en el pressupost. Serà al carrer de Voluntaris Olímpics amb el carrer de Doctor Cistaré.

Malestar en alguns dels veïns per “pèrdua d’aparcament”

Segons informen, s’ha comunicat aquest projecte a l’associació veïnal. Tot i així, el grup d’afectats pels canvis de mobilitat al barri, que reclama que els carrers tornin al seu sentit de circulació habitual, comunica que a ells no se’ls ha tingut en compte i consideren que amb aquestes modificacions perdran més places d’aparcament: Lamenten que “tornem a perdre places d’aparcament i ens apropen els contenidors a les vivendes”. Precisament, fa unes setmanes el grup va expressar el seu sentiment d’abandonament i “inacció de l’Ajuntament”.

La polèmica pels canvis de mobilitat al barri continua

Els contenidors i les places d’aparcament és un tema ben viu al barri que fa gairebé dos anys que dura. Fa 21 mesos es van implementar els canvis en els sentits d’alguns carrers per la implantació dels contenidors de residus de càrrega lateral. L’Ajuntament no disposava de camions de recollida lateral esquerra, el que va obligar a situar els contenidors a la banda dreta de la calçada a l’espera de l’espera de camions de càrrega lateral esquerra. Des de llavors, consideren que la mobilitat de la zona ha empitjorat i encara estan esperant aquests camions. El grup exposa que fins i tot els mateixos camions de recollida fan maniobres perilloses per no fer voltes al barri.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa