MónTerrassa
Creix la desconfiança a Can Boada per la polèmica dels contenidors

La polèmica dels contenidors a Can Boada de Terrassa ha obert un nou capítol de divisió i desconfiança entre el veïnat del barri. Ahir dimarts a la tarda, representats del Grup de veïns afectats de Can Boada es van reunir amb la Síndica de Greuges per denunciar l’incompliment de l’acord al que es va arribar el passat 25 d’octubre de 2021 entre l’Ajuntament, les dues associacions de veïns del barri i el Grup de veïns afectats. Un acord que consistia en la compra de camions de recollida de residus lateral esquerra i revertir els canvis de la mobilitat realitzats, de forma provisional i immediata, i després definitiva amb els futurs nous camions.

Al poc temps de fer-se públic aquest acord -que no va quedar per escrit- van aparèixer al barri diferents cartells anònims que s’oposaven a aquest acord, i en general, a fer qualsevol canvi sobre la situació actual, inclosa la compra dels camions de recollida, i demanaven als veïns parlar amb la regidora Lluïsa Melgares i escriure a la Síndica de Greuges. Davant d’aquest fet, el Grup d’afectats no entén com aquestes persones anònimes que han penjat els cartells no han parlat abans amb les associacions de veïns i el grup d’afectats del barri per intentar solucionar el problema, i creuen que intentar amagar-se encara fa dividir més el veïnat.

Després de veure aquests cartells, els presidents de les dues associacions de veïns de Can Boada s’han retirat de l’acord en “una decisió unilateral” perquè han constatat que no tots els veïns i veïnes del barri es mostren a favor d’aquest acord, segons ha explicat el grup d’afectats a Món Terrassa. “És molt estrany que els presidents de les associacions es facin enrere i donin més importància a un grup de persones anònimes que no pas al grup d’afectats, que hem recollit més de 350 firmes, inclosa les de les dues associacions del barri”, critiquen. 

Segons confirma el Grup d’afectats, l’Ajuntament i els presidents de les dues associacions -un cop van retirar el suport de l’acord-, van acordar en una reunió fer una enquesta porta a porta al barri a través d’una empresa privada, perquè segons el govern municipal “ha d’existir una majoria de veïns a favor per realitzar canvis sobre la situació actual del barri”. 

Possible referèndum a Can Boada

El Grup d’afectats del barri de Can Boada opina que una enquesta porta a porta amb una empresa privada no és fiable ja que “no és un procés transparent i imparcial”, i que en aquest cas, l’opció més vàlida seria fer un referèndum “per prendre una decisió com a mesura definitiva i davant la desconfiança creada”. Tot i així, la seva primera intenció abans d’anar a un referèndum veïnal és que el govern municipal compleixi amb l’acord de dia 25 d’octubre.

“Si no es possible solucionar un problema veïnal a través d’un acord, com és la nostra preferència tot i intentar-ho insistentment, creiem que consultar a tots els veïns i veïnes en un referèndum per prendre una decisió és un precedent importantíssim per Terrassa. És a dir, que es justifiqui una majoria de ciutadans a favor de qualsevol mesura que pugui transformar la nostra ciutat i els seus barris i afectar la vida dels habitants”, subratlla el grup. 

Així doncs, el Grup ha exposat a la Síndica de Greuges el seu “profund descontentament” amb les associacions de veïns del barri, “que havien mostrat fins ara en múltiples ocasions el seu suport explícit, amb la seva firma i segell”, i han presentat la possible proposta de referèndum en cas de no complir-se l’acord. En aquest sentit, creuen que han estat “víctimes d’una suposada estratègia política” i que aquest nou capítol es tracta d’una “maniobra política per no complir un acord”. Caldrà esperar la resposta de l’Ajuntament sobre l’acord per decidir si es du a terme una enquesta o bé es pot tirar endavant l’opció de fer un referèndum.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa