MónCastellbisbal
Som-hi: Anàlisi dels resultats a les eleccions del 28M

Som-hi Castellbisbal, el partit liderat per Maria Dolors Conde, s’ha posicionat com a segona força més votada a Castellbisbal. Empata, això sí, en regidors amb el partit guanyador, Alternativa. Per la legislatura 2023 – 2027, Som-hi manté les cinc regidories que ja tenia a l’Ajuntament, amb tres noves incorporacions al consistori i dues repetidores; Conde i Irene Aguilar Artacho repeteixen, i arriben Anna Sardà Fernández, Angel Moreno Gómez, i Luis Luque Navas.

En total, 1350 persones van votar la formació socialista; 938 ho van fer a l’escola Mare de Déu de Montserrat, 265 als Costals (on Som-hi va quedar en primera posició) i 147 a Can Santeugini.

Gràfic: Vots per col·legi electoral

Possibilitats de governar

No va haver-hi majoria absoluta, com ja predeien tots els candidats a l’alcaldia al debat electoral que es va celebrar el 23 de maig. Cal, doncs, negociar per formar govern. Conde té possibilitats de ser alcaldessa, tot dependrà dels pactes que es facin. Algunes opcions es van analitzar en aquesta notícia, deixant fora en tots els casos al partit Vox, que ha aconseguit un regidor, però amb el qual Conse va assegurar que no pactaria, assegurant que “la nostra línia vermella són els partits d’extrema dreta”.

Llegeix l’anàlisi dels resultats partit a partit aquí:

Llegeix totes les notícies sobre les eleccions aquí:

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa