MónCastellbisbal
Directe de l’escrutini de Castellbisbal aquest 28M

A les 20h en punt s’han tancat els col·legis electorals de Castellbisbal. Ara comença l’escrutini per saber qui serà el partit guanyador. Pots seguir-lo en directe en aquest gràfic que tens a continuació:

El cens creix i la participació baixa

El cens electoral de Castellbisbal ha crescut un 6,56% respecte al de l’any 2015 i un 4,35% respecte al de 2019. La participació, d’altra banda, ha patit una baixada.

Passades les nou del vespre s’han fet públiques les dades de participació finals. A Castellbisbal, la participació total ha estat del 57,36 %, una espectacular davallada de més de 13 punts respecte a les eleccions anteriors.

Les dades de participació al llarg del dia s’han pogut anar consultant en aquesta notícia.

Gràfic: Comparativa de participació entre les eleccions d’enguany i les dues eleccions anteriors

Una jornada sense cap incidència destacable

La jornada electoral ha transcorregut amb normalitat a Castellbisbal. Les disset meses electorals s’han pogut constituir a les nou del matí sense incidències; onze ubicades al poliesportiu de l’escola Mare de Déu de Montserrat (avinguda de Pau Casals, 20), tres a la sala d’exposicions d’Els Costals (avinguda de Pau Casals, 16) i tres al centre cívic de Can Santeugini (carrer Montjuïc, 14). Cada mesa ha estat formada per un president i dos vocals, un total de cinquanta-una persones escollides per sorteig que s’han mobilitzat per rebre els vots d’electors i electores.

Pel que fa als dispositius municipals organitzats per aquest 28M, la policia ha establert dos torns de vigilància, un al matí i un a la tarda, amb un mínim d’un agent per cada col·legi electoral. A banda, s’ha mantingut el patrullatge ordinari. L’aparcament d’Els Costals s’ha mantingut obert durant tota la jornada i s’ha permès l’estacionament a la vorera dels col·legis per facilitar l’accés a persones amb mobilitat reduïda.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa