MónCastellbisbal
ERC: Anàlisi dels resultats a les eleccions del 28M

Esquerra Republicana de Catalunya, amb Maria Isabel Méndez com a cap de llista, ha quedat en cinquena posició a les eleccions municipals celebrades el passat 28 de maig. Amb un 7,59% de vots, 414 en total, els republicans perden una de les dues regidories que ocupaven fins ara a l’Ajuntament; eren regidors al consistori Pedro Jorge Palahí i la mateixa Isabel Méndez. De cara a la següent legislatura, només ella ho continuarà sent. 

La candidata ha afirmat que “tot i que els resultats no són bons, l’aritmètica ens dona l’oportunitat de ser claus”. Es refereix als pactes, que “ja sabíem que caldrien perquè no hi hauria majoria absoluta, i així ha estat” i creu que el seu partit “és decisiu per decantar la balança cap a un costat o un altre, i ara cal un debat intern amb profunditat”. El que Méndez té clar és que “no pactarem per pactar. Com sempre hem dit, per sobre de tot està millorar la vida dels veïns i veïnes. Ara és hora de decidir amb qui governar, o si continuarem a l’oposició”.

ERC, en davallada a tot Catalunya

La pèrdua de vots respecte de les eleccions anteriors que ha patit ERC a Castellbisbal s’ha vist també a molts altres municipis, com és el cas de Terrassa, on el partit republicà ha tret els pitjors resultats del país en les grans ciutats, tal com podeu llegir en aquesta notícia.

A Castellbisbal, l’any 2019, ERC va ser la tercera força més votada a Castellbisbal amb 701 vots, un 11,54%. Ara, han tret 287 vots menys. L’abstenció en les eleccions d’enguany, que Méndez assegura “tots l’hem patit, malgrat que uns més que altres”, també ha empitjorat les seves xifres, arribant a assolir el 42,64%. 

Vots a ERCastellbisbal per col·legi electoral

ERCastellbisbal va ser la quarta força més votada a dos dels tres col·legis electorals; el de l’escola Mare de Déu de Montserrat i el d’Els Costals. A Can Santeugini, però, Som Veu va entrar amb molta força i va avançar a tots els altres partits, deixant a ERC en cinquena posició. En aquest gràfic podeu veure la segregació de vots per col·legi electoral:

Llegeix l’anàlisi dels resultats partit a partit aquí:

Llegeix totes les notícies sobre les eleccions aquí:

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa