MónCastellbisbal
Alternativa: Anàlisi dels resultats a les eleccions del 28M

Alternativa, el partit polític que ha governat les últimes dues legislatures a Castellbisbal amb Joan Playà al front, ha guanyat les eleccions municipals del 28M amb un 28,94% dels vots, 1577 en total. Així i tot, no aconsegueix la majoria absoluta i empatada en regidors amb la segona força més votada, el partit socialista Som-hi Castellbisbal, encapçalat per Dolors Conde.

Són cinc regidors els que Alternativa tindrà al consistori durant els propers quatre anys, un menys dels que tenien fins ara. Eren els següents:

  • Joan Playà (Alcalde)
  • Susanna Solé (1ª Tinenta d’Alcalde)
  • Melania Solís (2ª Tinenta d’Alcalde)
  • Joaquim Sardà (3r Tinent d’Alcalde)
  • M. Glòria Martínez Fernández (4ª Tinenta d’Alcalde)
  • Joan Comellas Playà (Regidor)

Només Solé i Solís repeteixen, i els altres tres regidors seran Joaquim Playà Guirado, Antoni Sánchez Garcia i Silvia Paris Ojeda.

Empata en regidors, però aconsegueix més diferència en vots

Tot i la victòria en vots, per la qual Solé afirma que “estan contents”, la pèrdua d’un regidor “ens ha entristit”. Pèrdua que, segons la cap de llista d’Alternativa, ha estat deguda a la baixa participació. Ha volgut remarcar que la diferència de vots amb Som-hi, tot i haver empatat en regidors, ha augmentat respecte a les eleccions de l’any 2019, a les que Alternativa va aconseguir 163 vots més que la seva rival política. Enguany, han estat 227.

La més votada a un de tres col·legis

Alternativa ha estat la força més votada a un dels tres col·legis electorals de Castellbisbal, concretament l’ubicat a l’escola Mare de Déu de Montserrat. Al col·legi d’Els Costals ha quedat en segona posició, per darrere de Som-hi, i al de Can Santeugini en tercera, després de Som Veu i Som-hi.

Gràfic: Nombre de vots per partit a cada col·legi electoral

Període de pactes i negociacions

“Ara toca parlar, i parlarem, volem parlar amb tothom”, assegura Solé. Ha arribat el moment de pactar per formar govern i les possibilitats són múltiples, tal com hem explicat en aquesta notícia.

Llegeix l’anàlisi dels resultats partit a partit aquí:

Llegeix totes les notícies sobre les eleccions aquí:

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa