La possible entrada del Partit Popular al saló de plens de l’Ajuntament de Terrassa penja d’un fil. L’enquesta de Gesop encomanada per Món Terrassa li dona a la formació encapçalada per Marta Giménez Arcusa entre 0 i 1 regidors en les eleccions municipals que se celebren el diumenge 28 de maig vinent. El sondeig atorga a aquesta llista un 4,5 per cent dels vots, un percentatge lleugerament per sota del cinc necessari per llei per poder entrar en el repartiment de cadires a la sala de plens.

Es podia esperar que la davallada de Ciutadans beneficiés els populars. Hi havia tres regidors a repartir d’un grup que, si es confirmen les dades de l’enquesta, desapareix de l’escenari municipal. La possibilitat d’obtenir representació municipal és real, amb un únic un regidor, però queden lluny de les expectatives que havia generat el PP terrassenc al llarg dels últims mesos, que passaven per recuperar dos regidors i retornar a la sala de plens, d’on han estat absents al llarg de la darrera legislatura. En aquest sentit, la demoscòpia indica que els vots de l’espanyolisme polític passen de llarg de la dreta per anar a parar a l’extrema dreta.

Si es confirma aquest únic regidor, el PP enllaçaria amb la presència que tradicionalment ha tingut a l’Ajuntament. En aquest sentit, Marta Giménez, al llarg de la precampanya, ha manifestat que està disposada a parlar amb gairebé tothom, llevat dels grups independentistes. L’aritmètica marcarà, finalment, quin pot ser el pes real d’un regidor, si és que el dia 28 es confirma el que conclou l’enquesta.

Els populars tenen una intenció directa de vot de l’1,9 per cent, que se’n va al 3 si s’hi suma la simpatia.

Els 37 membres de la llista del PP Terrassa a les municipals de 2023 | Lluïsa Tarrida

Notícies sobre el PP i les eleccions municipals

La Marta Giménez (PP Terrassa) més íntima i secreta

El PP Terrassa vol comprar un dron antiokupes

El PP té com a objectiu prioritari tornar a l’Ajuntament de Terrassa

La jove advocada encapçala per primer cop la candidatura

Marta Giménez Arcusa, candidata del Partit Popular a l’alcaldia de Terrassa

Els 26 noms que acompanyen Marta Giménez a la llista del PP a Terrassa

El PP vol comprar un dron antiokupes

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa