MónTerrassa
MútuaTerrassa crea un nou servei de malalties infeccioses

L’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) ha creat un nou servei de malalties infeccioses. Segons informa el centre sociosanitari en un comunicat, s’integrarà dins de la Direcció Assistencial de l’Àmbit Mèdic de la Fundació Assistencial MútuaTerrassa (FAMT) i estarà dirigit per la Doctora Esther Calbo, directora assistencial de l’àmbit mèdic de la FAMT, i especialista en malalties infeccioses.

Fins a l’actualitat, el centre terrassenc comptava amb una Unitat específica especialitzada en Malalties Infeccioses, que es trobava integrada dins del servei de Medicina Interna. Tanmateix, subratllen, que a causa del volum creixent de demandes assistencials associades a aquest àmbit -i més encara arran de l’aparició de la pandèmia de la Covid-19- s’ha decidit a crear un nou Servei de Malalties Infeccioses. D’aquesta manera, es podrà concentrar l’activitat dels professionals de l’HUMT que són especialistes en el maneig de les infeccions a l’hora de fer el diagnòstic, el tractament i la prevenció de les infeccions en aquells pacients complexos.

MútuaTerrassa, a la plaça Doctor Robert  | Alba Herrera
MútuaTerrassa obre un nou servei especialitzat en malalties infeccioses | Alba Herrera

Brots epidèmics

D’altra banda, a més, el nou servei també possibilitarà el desenvolupament competencial dels professionals, amb l’objectiu de garantir la seva formació continuada i proporcionar coneixements tant a estudiants de Medicina -que ja roten per l’HUMT amb aquesta voluntat- com als residents de diverses especialitats.

Des de MútuaTerrassa reflexionen que “certament son múltiples i creixents els reptes als que han de donar resposta -abordar l’augment de les resistències bacterianes, els brots epidèmics hospitalaris i les infeccions emergents- i sens dubte una organització autònoma com a servei de l’activitat assistencial, docent i de recerca permetrà aconseguir una competència integral”. El nou servei compta amb una dilatada trajectòria assistencial i de recerca amb més de 150 publicacions en els darrers 5 anys i prop de 3900 citacions.

Un equip multidisciplinar

Segons l’OCDE s’estima que a Espanya moriran més de 78.000 persones a causa de la resistència bacteriana d’aquí a l’any 2050. La majoria d’aquestes morts estaran provocades per un ús excessiu i inadequat dels antibiòtics i tres quartes parts d’aquestes morts serien evitables. La taxa de mortalitat per resistència bacteriana a Espanya està en 3.95 per cada 100.000 habitants, el que implicaria que cada any més de 1.800 persones moriran per aquest fenomen a l’estat espanyol.

En aquest sentit, els Serveis de Malalties Infeccioses presents en altres països han demostrat que el pronòstic dels pacients amb infeccions greus i/o complexes millora quan són atesos per especialistes en malalties infeccioses. I amb aquest propòsit i el d’aportar encara més solidesa i posicionament a l’abordatge de les Malalties Infeccioses, MútuaTerrassa ha apostat per crear el nou servei, el qual comptarà amb una col·laboració multidisciplinar amb la resta de serveis de l’HUMT, ja que forma part de la identitat d’aquesta especialitat donada la seva naturalesa transversal.

Actualment, l’equip de Malalties Infeccioses de MútuaTerrassa està integrat per la Unitat de VIH i ITS, per l’Equip de Control de les Infeccions relacionades amb l’assistència sanitària (ECI) i per l’equip responsable del maneig de la resta de malalties infeccioses (diferents del VIH i ITS) i del Programa d’Optimització d’ús d’Antimicrobians (PROA). Participa així mateix de les activitats de la Unitat Patologia Sèptica de l’Aparell Locomotor (UPSAL) conjuntament amb el servei de Traumatologia.

Més notícies
El Servei de Neurocirurgia de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa incorpora un sistema de visualització quirúrgic d'alta precisió | HUMT

El servei de neurocirurgia de Mútua incorpora un exoscopi d’alta precisió

Notícia: El servei de neurocirurgia de Mútua incorpora un exoscopi d’alta precisió
Comparteix
És un nou sistema de visualització d’alta definició que incideix directament en la millora dels resultats quirúrgics dels pacients
Notícia: El servei de neurocirurgia de Mútua incorpora un exoscopi d’alta precisió - Mobile
Cobertura quirúrgica d’Axioma Solucions, empresa de MútuaTerrassa | MútuaTerrassa

Mútua Terrassa, finalista al Premi Europeu de Prevenció de Residus

Notícia: Mútua Terrassa, finalista al Premi Europeu de Prevenció de Residus
Comparteix
Reconeixement a l'aposta per un material tèxtil quirúrgic reutilitzable i la supressió de les ampolles de plàstic
Notícia: Mútua Terrassa, finalista al Premi Europeu de Prevenció de Residus - Mobile
Residència i Centre d'Atenció Especialitzat de Can Serra, a L'Hospitalet | G.M.

MútuaTerrassa gestionarà un Centre d’Atenció Especialitzat a L’Hospitalet

Notícia: MútuaTerrassa gestionarà un Centre d’Atenció Especialitzat a L’Hospitalet
Comparteix
La residència i CAE Can Serra acull persones amb discapacitat intel·lectual
Notícia: MútuaTerrassa gestionarà un Centre d’Atenció Especialitzat a L’Hospitalet - Mobile
Edifici Casa Vapor Gran

Residència Vapor Gran rep el certificat com a centre sense subjeccions

Notícia: Residència Vapor Gran rep el certificat com a centre sense subjeccions
Comparteix
Durant el passat 2021, la residència es va endinsar en els quatre pilars que fonamenten la Norma Libera Care
Notícia: Residència Vapor Gran rep el certificat com a centre sense subjeccions - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa