MónTerrassa
El servei de neurocirurgia de Mútua incorpora un exoscopi d’alta precisió

El Servei de Neurocirurgia de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) ha incorporat recentment un nou sistema de visualització quirúrgic d’alta definició que incideix directament en la millora dels resultats quirúrgics dels pacients així com en la precisió i comoditat dels professionals que desenvolupen la pràctica quirúrgica. Es tracta d’un exoscopi d’última generació, “un dispositiu òptic amb una càmera localitzada en un braç neumàtic o robòtic que proporciona una visió telescòpica del camp quirúrgic amb qualitat 4K i visió 3D”, tal i com expliquen en un comunicat.

La càmera en qüestió està ubicada sobre un braç amb gran capacitat de angulació que possibilita la realització d’una cirurgia més acurada i precisa gràcies a la visualització de les estructures del teixit i també pel fet de comptar amb una font de llum LED i un innovador sistema d’imatges i vídeo d’ata definició que permet l’enregistrament i transmissió via telemàtica dels procediments quirúrgics.

En conseqüència, el nou dispositiu permet dur a terme tot tipus d’intervencions neuroquirúrgiques -tant a nivell de cirurgia cerebral com de columna- amb la màxima seguretat i comoditat. En aquest sentit, els professionals quirúrgics poden “mantenir una única postura durant la cirurgia, aconseguir un ampli camp de visió en els tres eixos de l’espai i tenen l’opció de visualitzar les estructures anatòmiques amb una definició d’imatge 4K i una profunditat realista mitjançant dues pantalles amb visualització 3D”.

A més, el nou exoscopi permet que tot l’equip de professionals pugui visualitzar la mateixa imatge i participar de forma més efectiva en la cirurgia, evita qualsevol latència en termes d’imatge i possibilita que tots els seus components siguin del tot ajustables amb el propòsit d’oferir les millors imatges.

Amb la incorporació d’aquest nou dispositiu, el servei de Neurocirurgia de l’HUMT passa a disposar d’una eina d’última generació que permet realitzar intervencions quirúrgiques de cirurgia cerebral, espinal i del sistema nerviós perifèric amb una visualització i magnificació òptima, fet que es tradueix en un important impacte pels tractaments neuroquirúrgics alhora que facilita la docència dels especialistes en formació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa