MónTerrassa
Mútua Terrassa, finalista al Premi Europeu de Prevenció de Residus
  • CA

L’Hospital Universitari MútuaTerrassa ha estat seleccionada entre els tres finalistes per endur-se la XIIIa edició del Premi Europeu de Prevenció de Residus, en la categoria Empresa. El projecte que li ha valgut la candidatura ha estat “Visualització de resultats de la reutilització de material quirúrgic, suprimim les ampolles de plàstic d’un sol ús i dia sense paper”, impulsat des de l’Association of Cities and Regions for Sustainable Resource Management, responsable de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. L’equipament terrassenc competirà amb dues iniciatives més, d’abast europeu, segons ha comunicat l’entitat aquest mateix dimarts, dia 12 d’abril.

La selecció s’ha dut a terme tenint en compte la relació del projecte amb els eixos de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus: l’originalitat de la proposta, el seu caràcter innovador, l’adaptabilitat a d’altres contextos regionals o locals així com la mobilització del públic i la durada. La cerimònia d’entrega dels guardons se celebrarà el proper 9 de juny a Brussel·les.

La iniciativa seleccionada aposta per la implementació a diversos centres hospitalaris catalans del material tèxtil quirúrgic reutilitzable d’Axioma Solucions -empresa de MútuaTerrassa especialitzada en l’aprovisionament, distribució, gestió i higiene de material tèxtil sanitari reutilitzable- com a exponent de l’economia circular. A més, el projecte també va incloure dues iniciatives més: la reducció del paper a les oficines i Consultes Externes així com la substitució d’ampolles de plàstic d’un sol ús per fonts i envasos reutilitzables. Amb aquesta darrera acció s’ha aconseguit l’estalvi de 700 mil documents i 83 mil recipients de plàstic anuals.

Des de l’adhesió, l’any 2020, als acords voluntaris amb la Generalitat per a la reducció dels gasos d’efecte d’hivernacle,
MútuaTerrassa està aprofundint en la seva estratègia de desenvolupament sostenible en el marc del seu Compromís Verd.
L’objectiu és reduir l’impacte ambiental de la seva activitat, consolidar els principis de l’economia circular, fer un ús més eficient
dels recursos i apostar per sistemes d’estalvi d’aigua i energia, per les energies renovables i millorar de la seva gestió ambiental.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa