MónTerrassa
Residència Vapor Gran rep el certificat com a centre sense subjeccions
  • CA

La Fundació Vallparadís MútuaTerrassa aposta des de fa anys pel model d’Atenció Centrada en la Persona (ACP) com a visió de la qualitat assistencial que respecta la dignitat de cada persona, la seva singularitat i el dret al control de la pròpia vida. Aquesta aposta ferma va implicar l’impuls del projecte de conversió dels centres que gestiona en centres lliures de contencions.

A finals del passat 2020 la Residència i centre de dia Móra la Nova va ser la primera de les 22 residències que gestiona en aconseguir aquest propòsit, i enguany ha estat la Casa Vapor Gran qui ha rebut l’acreditació oficial en la norma Libera Care com a centre sense subjeccions en la màxima fase d’avaluació Libera Dignos. L’esmentat reconeixement esdevé un pas més en el procés de millora continua i en la integració del model d’ACP. L’enfoc de la Fundació Vallparadís, l’estreta col·laboració de les famílies i -sobretot- el gir d’orientació dels professionals en l’atenció han consolidat una nova perspectiva en la manera de cuidar que situa com a prioritat la integritat física i moral de la persona. En aquest sentit, la certificació posa en valor el treball realitzat per tots ells, un merescut esforç en termes de sensibilització i promoció del desenvolupament de
la qualitat de vida en la cura diària de les persones.

Durant el passat 2021, la residència es va endinsar en els quatre pilars que fonamenten la Norma Libera Care i els 71 indicadors que la formen, centrats en tres nivells d’acreditació -Libera Ger (Fase I), Libera Calidad de Vida (Fase II) i Libera Dignos (Fase III)- i a finals d’any va aconseguir fer-se amb l’acreditació. La Norma Libera-Care: un nou paradigma de cures individualitzades, motivadores i sense subjeccions És la primera norma de treball que aconsegueix mesurar la qualitat de vida des de la gestió de la mateixa en les organitzacions que es dediquen a “tenir cura”. D’aquesta manera s’entén que la qualitat de vida de la persona usuària o resident és l’eix del model i aquesta es mesura amb un seguit d’indicadors pràctics tenint com a base el percentatge d’ús de les contencions per part de les organitzacions. Actualment, a tot el territori espanyol són al voltant d’una quarantena els centres que ja han estat certificats en la Fase III de la Norma Libera Care com a centres lliures de subjeccions, avançant cada vegada més en l’Atenció Centrada en la Persona, com és el cas de la residència Casa Vapor Gran de Terrassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa