MónTerrassa
Terrassa inverteix 12 MEUR per fer els carrers més verds i accessibles
  • CA

Els fons europeus Next Generation impulsaran la transformació de diferents carrers i cruïlles de Terrassa en l’àmbit de mobilitat i accessibilitat a partir del dia d’avui. Fins a 24 projectes han rebut subvenció, el que suposarà “una possibilitat real de fer un salt qualitatiu en la millora de l’accessibilitat, l’espai públic i la mobilitat”. Així ho han expressat la regidora Jennifer Ramírez i la regidora Lluïsa Melgares en una roda de premsa on han explicat els detalls de les actuacions, algunes de les quals ja han començat aquesta setmana, com el carrer de Cervantes, o el carrer de la Font Vella i passeig de Comte d’Ègara. Aquests projectes suposen una inversió total de 12 milions d’euros.

Tal i com ha explicat Ramírez, d’aquests 12 milions d’euros, un 73% (8.864.442€) corresponen a la part atorgada de la convocatòria del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana d’Espanya, mentre que el 27% restant (3.288.917€) aniran a càrrec de l’Ajuntament de Terrassa.

Es millora l’accessibilitat de 50 voreres i cruïlles

En aquesta transformació es contempla actuar en gairebé tots els barris. Per exemple, es millorarà l’accessibilitat d’una cinquantena de voreres i cruïlles arreu de la ciutat amb 1,6 MEUR, una actuació que Melgares ha definit com “la més important”. A més, també s’enjardinaran les cruïlles per augmentar la biodiversitat urbana. Aquest més de gener començaran les obres a tres cruïlles al barri de Can Boada i una quarta al carrer de Cisterer amb el carrer de Voluntaris.

Transformació de carrers de les noves àrees de vianants

També es milloraran els carrers de les noves àrees de vianants (La Mina, Cervantes, Col·legi, Comte d’Ègara, Font Vella, Forn, Mossèn Jacint Verdaguer, Sant Francesc, Vall, Barri d’Ègara). Melgares ha destacat aquelles que ja estan en marxa: Per una banda el carrer de Cervantes, per ampliar voreres i millorar-ne l’accessibilitat; el carrer Col·legi, per ampliar voreres i elevar la plataforma en cada una de les cruïlles; i el carrer de Font Vella i el passeig de Comte d’Ègara, que estaran tallats al trànsit durant els propers mesos.

També es faran actuacions tàctiques de pintura per adequar itineraris a peu i millorar l’accessibilitat de diversos entorns, com al carrer d’Arquímedes i Galileu. A més, també es faran actuacions tàctiques de pintura per adequar 6 entorns escolars: el col·legi Cim, el col·legi Ponent, l’Escola França, el col·legi Joan Marquès Casals, l’escola Vapor, i l’escola Ramon i Cajal. Aquestes obres es faran el mes de juny, per “no perjudicar la mobilitat durant l’any escolar”.

Instal·lació de nous semàfors i noves marquesines

En quant a la seguretat viària, es semaforitzaran tres cruïlles: la ronda de Ponent amb Maria Auxiliadora; la carretera de Montcada amb Miquel Servet; i el carrer de doctor Cistaré amb l’avinguda de Béjar. Pel que fa al transport públic, s’instal·laran 10 marquesines i es millorarà l’acces de 5 parades d’autobús: Jacint Elias amb avinguda de Barcelona; Lleó XIII; Bartomeu Amat; passeig vint-i-dos de juliol amb Estació del Nord i carrer de Marconi amb Volta.

Amb totes aquestes actuacions, Melgares exposa que Terrassa es transformarà en una ciutat “més respirable, sostenible, bonica i rica”, i en definitiva, “la gent de Terrassa estarà orgullosa dels resultats”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa