MónTerrassa
Els Next Generation impulsen la transformació del carrer Col·legi
  • CA

Els Next Generation impulsen la transformació del carrer Col·legi de Terrassa. Els fons europeus han acceptat el projecte de reurbanització del cèntric vial, i per això, a partir del pròxim dilluns dia 16 de gener s’iniciaran els treballs. Serà la primera fase, la qual s’allargarà al primer trimestre d’aquest 2023, amb la idea que posteriorment es continuï amb la segona. I en què consistirà aquest inici d’obres? Doncs amb l’ampliació de les voreres ubicades al tram comprès entre el carrer de Sant Domènec i la carretera de Montcada.

Amb aquest projecte forma part d’un pack destinat a millorar la mobilitat i l’accessibilitat a diferents carrers de la ciutat. En aquest cas concret, la subvenció arriba als 761.792,63 € IVA inclòs, continguts dins del “Projecte executiu de nous accessos a les àrees de vianants de Terrassa”. Les obres han estat licitades a INFRAESTRUCTURES, SERVEIS I OBRES DEL VALLÈS, SL, d’entre una desena d’empreses que es van presentar al concurs.

Els objectius estipulats en el projecte d’obres indiquen que són tres. Per una banda, es busca “ampliar les zones de baixes emissions actuals, transformant la vorera i calçada central en una plataforma plana per aconseguir reduir el volum actual de vehicles i fomentar una mobilitat més sostenible”. En segon lloc, es pretén “fomentar el canvi modal en entorns urbans i metropolitans cap a maneres de transport més sostenibles, prioritzant el transport públic col·lectiu i la mobilitat activa”. En aquest sentit, des del govern municipal són conscients que el carrer Col·legi “suporta un trànsit de vehicles elevat i hi passen molts vianants a causa de la presència de diversos centres de formació, un club esportiu i un equipament assistencial, entre d’altres”. Amb les obres es vol reduir el volum de trànsit i fer un entorn més agradable pel vianant.

I, finalment, el tercer objectiu d’aquesta actuació de remodelació del vial és “fomentar la transformació del transport públic de viatgers i mercaderies cap a una activitat de zero emissions millorant l’accessibilitat del sistema, creant un entorn molt més accessible per a les persones”.

Vehicles privats i reserves escolars, com queda?

La circulació amb vehicle privat als carrers de Sant Marian, en el tram comprès entre la Carretera de Montcada i el Carrer de Sant Francesc, els carrers de l’Era, Doctor Ventalló i Martí Julià, així com el Carrer de Vallhonrat, entre la Plaça del Turó de l’Argila i el Carrer del Col·legi, quedarà restringida als veïnat. Mentre durin les obres, el tram del Carrer Col·legi, entre els Carrers de Sant Domènec i Doctor Cabanes canviarà de sentit. Les reserves escolars del carrer del Dr. Martí i Julià i Vallhonrat quedaran inhabilitades. S’habilitarà una reserva al carrer de Vallhonrat, entre els carrers Vinyals i Cisterna, que podran utilitzar els familiars d’alumnes de les escoles de l’entorn.

Mapa amb les afectacions al carrer Col·legi:

Les dades

Lloc afectat: Carrer Col·legi, entre el Carrer de Sant Domènec i la Carretera de Montcada
Actuació: Projecte del Fons de Recuperació Next Generation de la Unió Europea
Motiu: Obres d’ampliació de les voreres del Carrer Col·legi (1ª fase)
Data: 1er trimestre del 2023 (a partir del 16 de gener)

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Eva a gener 10, 2023 | 23:21
    Eva gener 10, 2023 | 23:21
    Donar mil voltes per aparcar i fer donar la volta a mitja Terrassa per arribar a un punt on abans era molt més accessible és fer una ciutat més sostenible???
  2. Icona del comentari de: Joana a gener 11, 2023 | 16:03
    Joana gener 11, 2023 | 16:03
    Tot per Terrassa CENTRE. Més de 500.000€ per un sol carrer del CENTRE de Terrassa. I els barris abandonats i decadents. És molt injust.
    • Icona del comentari de: Anònim a gener 12, 2023 | 22:41
      Anònim gener 12, 2023 | 22:41
      Fins ara el que ha estat abandonat es el centre
    • Icona del comentari de: Joan a gener 12, 2023 | 22:41
      Joan gener 12, 2023 | 22:41
      Fins ara el que ha estat abandonat es el centre

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa