El CB Sant Pere enceta amb derrota la lligueta d’ascens

El sènior del Club Bàsquet Sant Pere de Terrassa va iniciar amb derrota la lligueta d’ascens. El debut no va ser el somiat tot i que tampoc va sorprendre. I és que el rival, el CB Bellpuig, havia quedat líder del seu grup a la 1a fase, i el dissabte davant dels terrassencs va demostrar perquè. Derrota per 71 a 60, en el primer dels sis partits que tindrà la lligueta, en aquesta ocasió a terres lleidatanes.

Els locals van demostrar ser un equip amb molta capacitat física i alçada, i això va castigar en excés el rebot ofensiu, aprofitant-se de la intimidació cap als jugadors egarencs i alhora del pobre treball de bloqueig en el rebot. Oferint segons i fins i tot terceres oportunitats, era difícil poder manar en el marcador. Així ho va remarcar a posterior l’entrenador Xavi Camacho, que va afegir com a culpable de la derrota “el nostre pobre percentatge de tir de camp i de tirs lliures, només 9 de 20, ens ha penalitzat tot el partit”.

Primera part del partit

Pel que fa al transcurs del partit, l’inici va ser demolidor, amb un 13 a 2 pels locals ja al minut 8 del primer quart. Moltes errades en el tir exterior i prop de cistella, cosa poc habitual, van ser la tònica dels vermells. En canvi, la seva defensa de canvis en els bloquejos feia molt mal. El primer triple dels terrassencs no va arribar fins que quedaven dos minuts per al final del primer quart. Tanmateix, es va aconseguir escurçar diferències amb un parcial de 0 a 9, deixant el marcador en 13-11.

Al segon quart però van continuar els problemes, especialment en defensa, on el Sant Pere es va endur 25 punts, dels quals quatre van venir per triples. Continuaven els problemes en el rebot i, com ha passat massa sovint en alguns partits, amb pocs minuts, els visitants rebien un parcial exagerat per haver fet una mala lectura del joc. Així doncs, s’arribava al descans amb un -10 al marcador (38 – 28).

Cara i creu a la segona part

El tercer quart va ser relativament similar al que havia estat fins aleshores el partit. El Sant Pere va encaixar de nou massa punts i fent-ne menys dels esperats. S’arribava així al final dels quinze minuts amb un perillós -17 punts (55 a 38), que ja feia preveure una desfeta. Però les coses es van capgirar al darrer quart. Amb un 59 a 42 a l’electrònic, els terrassencs van reaccionar i van ser capaços, en només 3 minuts, de fer un gran parcial favorable de 13 a 3, amb tres triples inclosos. Això els va col·locar amb una diferència de menys 6. Malauradament, una jugada de molt mala sort, en una pilota dividida, va acabar amb triple del Bellpuig. Tot i la bona defensa del Terrassa, la dinàmica positiva es va trencar i això va fer que, de manera incomprensible, es precipitessin en els següents atacs. D’aquesta manera, una vegada més, un parcial de 7 a 0 els posava ja a una diferència inabastable de menys 13 (71 a 58). El darrer atac es va rebre una falta dels locals i es va anotar els dos tirs lliures per tancar el marcador amb el resultat final de 71 – 60.

L’entrenador del primer equip del CB Sant Pere manifestava al final del partit que “no podem deixar jugar i fer males lectures de les situacions de partit davant equips com el d’avui, un bon equip que, a més, jugava a casa. Ara però ens toca seguir treballant i pensar amb el proper partit a casa”. El pròxim partit serà aquest dissabte 30 a les 17:30 h, davant el CNB Vilanova que també va perdre el primer partit, com a local però, davant el quart equip de les fases, el Vive – El Masnou Basquetbol (62 – 68).

Més notícies
Victòria del sènior del CB Sant Pere davant de l'Europa International School | CB Sant Pere