El CB Sant Pere ja sap els rivals de la fase d’ascens a 1a Catalana

El sènior del CB Sant Pere de Terrassa va certificar aquest cap de setmana l’accés a la fase d’ascens a Primera Catalana. Els egarencs van assegurar-se el segon lloc del grup 5 de 2a Catalana després de vèncer al camp de l’Europa International School Sant Cugat, en un partit ajornat per temes de Covid. El líder ha estat la UE Gaudí-Forus Sardenya A, mentre que el tercer i el quart lloc queden ocupats per SESE B i Lluïsos de Gracia B, respectivament. El Sant Pere ja coneix quins seran els seus pròxims rivals en la lligueta a doble volta per aconseguir l’ascens. Han quedat enquadrats amb el 1er del Grup 4, el CB Bellpuig, el 3er del Grup 6, el CNB Vilanova i el 4rt del Grup 7, el VIVE – El Masnou Basquetbol. Pujarà a 1a catalana el que quedi primer d’aquesta fase, la resta no ascendeixen.

El partit contra l’Europa tot i que sobre el paper semblava fàcil no ho era tant, ja que els locals venien de tenir una dinàmica molt positiva. A més, els terrassencs arribaven amb algunes baixes en la rotació exterior. El Sant Pere, sense cap tensió defensiva, es van veure superats en els u contra u, i van mostrar un nul treball col·lectiu en el primer quart. Això va deixar el marcador 24 a 16. Però el mitjó es va capgirar i el segon quart, el Sant Cugat només va anotar 9 punts (set dels quals en els últims dos minuts), mentre que els egarencs van retallar distàncies (33-28). Al tercer quart, l’equip dirigit per Xavi Camacho va fer un salt de qualitat i el marcador va demostrar-ne la seva superioritat. Amb el 41 a 50, s’encaraven els deu minuts finals amb les idees clares. Es van posar 14 punts per sobre del rival a manca de 4 minuts pel final. En els darrers minuts, intercanvi de cistelles i victòria còmoda dels vermells (que en aquesta ocasió anaven de negre).

El tècnic Xavi Camacho, al finalitzar al partit, va manifestar que “traiem un partit en què teníem molt més a perdre que a guanyar i, excepte el primer quart, inacceptable, en la resta hem treballat bastant bé en defensa i en atac, amb alguna dificultat contra la zona. Però hem sabut llegir el joc millor”. Van destacar com a màxims anotadors David Sánchez (13 punts), Albert Quesada (12) i Pau Garrido (10).