MónTerrassa
Rescatats 19 gossos desnodrits en un hort de Terrassa
  • CA

Rescat d’urgència aquest dilluns, 27 de setembre, de la Policia Municipal de Terrassa davant l’avís d’un veí de Can Boada que hi havia en una finca un criador il·legal, on els gossos es trobaven en situacions precàries tancats en un recinte. L’actuació va tenir lloc cap a dos quarts de cinc de la tarda, quan dues dotacions de la Policia Municipal van desplaçar-se fins a un hort ubicat al camí de Can Boada. Allà, s’hi van trobar un total de dinou gossos que estaven en estat “deficient de salut, sense aigua ni menjar”, subratllen fonts municipals. Per aquest motiu, i arran del nou protocol d’actuació en casos d’abandonament i maltractament animal, els agents van procedir a decomissar els gossos, els quals van ser traslladats al Centre d’Acollida d’Animals Domèstics (CAAD) de Terrassa.

A més del rescat, la Policia Municipal també va aconseguir identificar el responsable de la finca on es trobaven desnutrits els animals. L’amo va ser denunciat per mantenir les bestioles sense “exercir la vigilància adequada i en instal·lacions i condicions hi-
gienicosanitàries no adequades”.

El nou protocol s’activa

Aquesta operació de rescat ha anat molt més ràpida i ha estat més eficient que l’anteriorment denunciada per part d’entitats animalistes. Això és conseqüència del nou protocol que es va acordar arran del cas en un habitatge a la urbanització de Les Martines, on el govern va rebre crítiques perquè des que es va denunciar el maltractament dels animals fins que es va aconseguir entrar a la finca i endur-se’ls van passar mesos. Aleshores, el regidor de Benestar Animal, Noel Duque, va assegurar que les coses havien de canviar. “A partir d’ara, des de les regidories de Benestar animal, Medi Ambient i Seguretat s’ha decretat que la Policia Municipal quan vegi que hi ha un animal que es troba en perill i que la seva situació és de maltractament se’l decomissió de forma immediata. La decisió ha de ser àgil, si hi ha animals en perill, s’ha de rescatar i portar-lo al CAAD o a una residència”, va sentenciar Duque. Sembla que, en aquesta ocasió, ha funcionat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa