MónTerrassa
Els gossos de Les Martines marquen precedent: actuar més ràpid en casos de maltractament

El cas dels gossos en situació de maltractament i abandonament en una finca de la urbanització de les Martines de Terrassa vol suposar un punt d’inflexió. Així ho ha assegurat a Món Terrassa, el regidor de Benestar Animal, Noel Duque, que considera que “fixa un precedent, i a partir d’ara, les coses canviaran de veritat”. I és que el govern ha rebut crítiques perquè la Policia Municipal de Terrassa ja tenia constància de la situació de vulnerabilitat dels animals des de principis d’agost, gràcies a les denúncies de veïns i entitats animalistes, com 4Petjades o DAP. Però no ha estat fins ara que s’ha acabat actuant i rescatant els animals de la finca on es trobaven lligats a terra, i sense aigua, menjar ni cap lloc on aixoplugar-se.

“La policia es va personar al solar i va veure l’estat en què es trobaven els animals. Però en primera instància es va demanar al propietari que corregís aquella situació. Ha hagut de passar un mes perquè des de Benestar Animal decidíssim que calia fer una actuació més contundent. Perquè sí, potser els gossos ja no estaven en perill de mort, però la situació en què es trobaven no era, de segur, de benestar”, manifesta Duque, que subratlla que “S’ha d’acabar amb els paràmetres obsolets que tenim les administracions en aquests casos. Per això crec que aquesta actuació d’avui ha estat molt important i pot marcar el futur de situacions similars”.

Molt mala espina

En el termini d’un mes està previst que s’aprovi el protocol de Maltractament Animal. Això ajudarà a posar negre sobre blanc en quines situacions s’estipula que hi ha maltractament i com s’haurà d’actuar. Però a partir d’ara, des de les regidories de Benestar animal, Medi Ambient i Seguretat s’ha decretat que la Policia Municipal quan vegi que hi ha un animal que es troba en perill i que la seva situació és de maltractament se’l decomissió de forma immediata. “La decisió ha de ser àgil, si hi ha animals en perill, s’ha de rescatar i portar-lo al CAAD o a una residència”, sentencia Duque.

Aquesta era una de les reclamacions amb més insistència per part de les entitats animalistes que es queixen de la lentitud que suposa des que es feia una denúncia fins que s’actuava, com va passar en el cas dels gossos de les Martines. El regidor agraeix la tasca de les entitats que han aconseguit “que tres regidories anéssim de la mà per salvar els animals en perill”.

En el cas de Les Martines, Duque, que ha estat present en l’operatiu policial d’aquest divendres, afirma que “ja només a cop d’ull es veu que la cosa pintava malament. No hi ha cap casa, només un solar amb els animals lligats a terra. Jo no descartaria que fossin utilitzats per baralles. El jutge determinarà el que passava, però a mi em fa mala espina”, diu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa