MónTerrassa
VÍDEO | Minut de silenci per l’assassinat de les dues germanes al Pakistan

L’Ajuntament de Terrassa ha mostrat el condol i el rebuig a l’assassinat de les dues germanes pakistaneses veïnes de Terrassa amb un minut de silenci a les 12:00h del migdia d’aquest matí. La convocatòria ha estat al Raval de Montserrat, davant l’edifici consistorial, i ha comptat amb la presència de l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, membres de la Corporació Local, i la consellera d’Igualtat i Feminismes del Govern de la Generalitat de Catalunya, Tània Verge.

Abans del minut de silenci, l’alcalde ha convocat la Taula de Feminicidi a la Sala de Govern de l’Ajuntament. La reunió ha estat presidida pel mateix alcalde i hi han assistit la regidora de Polítiques de Gènere, Núria Marín; representants de Mossos d’Esquadra; de la Policia Municipal de Terrassa; del Gabinet d’Alcaldia i dels serveis de Premsa, Comunicació i Polítiques de Gènere de l’Ajuntament.

Tres dies de dol

L’Ajuntament també ha declarat tres dies de dol per aquest assassinat. Seguint el Protocol de Dol en cas de feminicidi i altres assassinats per violència masclista a la ciutat, s’ha decretat dol oficial des d’avui i durant les primeres 24 hores, resten cancel·lats tots els actes institucionals. En les 48 hores següents, en tots els actes oficials es farà un minut de silenci a l’inici i s’il·luminaran de lila el Monument a la Dona i els centres cívics municipals.

El pare de les víctimes presta declaració davant dels Mossos

Fonts properes a la investigació informen a Món Terrassa que, a través de l’empadronament, s’ha pogut localitzar el pare de les víctimes al barri de Sant Pere Nord, i està prestant declaració davant dels Mossos d’Esquadra. Sembla que no hi hauria més família a la ciutat. Alguns veïns de Sant Pere Nord han reconegut a les germanes i han dit que feia molt temps que no les veien pel barri.

Les noies s’havien casat amb dos cosins fa un any per un acord en contra de la seva voluntat, i intentaven separar-se dels seus marits. D’una manera que es desconeix, la família les va convèncer per desplaçar-se fins a Pakistan, una trampa per enredar-les i poder cometre el crim.

La policia pakistanesa busca un setè implicat en el crim

La policia de Punjab ha difós la imatge de sis acusats implicats en l’assassinat, detinguts 24 hores després de cometre el crim. Segons informen, els arrestats son els dos marits, un oncle i els germans, entre els quals es troba l’autor intel·lectual del crim, però la policia busca encara un setè individu implicat.

La policia pakistanesa explica que primer les van torturar, i posteriorment, les van matar amb un tret al cap mentre dormien, segons declaracions a l’agència Efe de Nauman Hassan, portaveu del cos local de seguretat. A qui s’atribueix com a gran responsable del crim és el germà, Shehryar Abbas.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ermessenda de Carcassona. a maig 24, 2022 | 15:50
    Ermessenda de Carcassona. maig 24, 2022 | 15:50
    Em sembla terrible el que ha passat a les dues germanes pakistaneses. Vivien entre nosaltres, per tant, eren catalanes. I han de tenir els drets de les catalanes. Ens hem de preparar perquè de crims d’honor se’n produiran més. Forma part de la seva cultura, tradició. Caldrà pensar en els mecanismes necessaris per a protegir les possibles víctimes (com en el tema de l’ablació).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa