MónTerrassa
Una dona de Terrassa, assassinada a Pakistan per temes d’honor

Dues dones han estat assassinades a Pakistan per temes d’honor. Les dues estaven casades i com a mínim una residia a Terrassa. Una hi està empadronada i és possible que la segona també hi visqués. A la capital egarenca hi ha una nombrosa colònia de persones procedents d’aquest país asiàtic. Les haurien matat per netejar l’honor familiar, una pràctica encara molt estesa en alguns llocs del planeta. La policia pakistanesa ara investiga el cas.

L’assassinat ha passat en una ciutat del país anomenada Gujrat

Els fets han passat en una ciutat de la part oriental del país, anomenada Gujrat, un districte de la província de Punjab, a tocar de l’Índia. Les dues dones es deien Aneesa Abbas i Arooj Abbas, i eren, malgrat estar casades -a la força, segons ha transcendit-, molt joves, només 24 i 21 anys. Gaudien de la nacionalitat espanyola.

Pel que explica l’agència AFP, les dues dones estaven en un procés de separació dels seus marits. Les dues romanien a Catalunya, i d’una manera que encara es desconeix, la família les va convèncer per desplaçar-se fins a Pakistan. Se suposa que amb algun argument convincent.

Els fets van passar la nit del divendres a dissabte

AFP diu que les van estrangular la nit del divendres a dissabte passat, segons la narració que en fa Nauman Hassan, portaveu del cos policial pakistanès que està estudiant el cas. Les últimes informacions parlen de la detenció, aquest diumenge, de sis homes de la família, del mateix poble. Es diu que les van matar per negar-se a portar a Espanya als seus marits. Els detinguts són un germà de les víctimes, les parelles -que a més a més eren els seus cosins-, un cosí, un tiet i dos sogres. Els matrimonis forçats són freqüents a zones rurals, on les dones que els refusen són assassinades i torturades

La pràctica de les morts per honor està tan estesa al país asiàtic que les xifres esgarrifen. Segons la comissió de Drets Humans de Pakistan, el 2021 va haver-hi 450 crims relacionats amb això. AFP rebla que s’ataca habitualment homes, però la majoria de les víctimes són dones. Si les xifres oficials són grans, es pensa que serien més grans si tots els casos es denunciessin. N’hi ha molts que no es denuncien.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Isabel a maig 22, 2022 | 21:14
    Isabel maig 22, 2022 | 21:14
    Tots aquests salvatges assassins són els que tenim aquí també. Després moltes dones i molta gent d'Esquerres demanant igualtat i feminisme. Igualtat i feminisme hauria d'estar en contra de deixar entra aquests salvatges al nostre país.
  2. Icona del comentari de: Montse a maig 23, 2022 | 19:32
    Montse maig 23, 2022 | 19:32
    Esperem que l’Ajuntament decreti un dia de dol per la mort de dues ciutadanes per violència masclista de la pitjor.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa