MónTerrassa
Les germanes de Terrassa van rebre un tret mortal mentre dormien
  • CA

Les germanes d’origen pakistanès i residents a Terrassa assassinades per la família van rebre un tret mortal mentre dormien. Les van matar per raons d’honor, habituals en el país asiàtic. El fet havia passat força desapercebut fins que Món Terrassa va avançar en exclusiva que, si més no, una, estava empadronada a la capital egarenca. I l’altra vivia a la mateixa llar. El pare, segons ha pogut saber aquesta tarda aquest mitjà, viu al barri de Sant Pere Nord.

S’havien casat amb dos cosins per un acord entre famílies

Les dues noies, que no gaudien de la nacionalitat espanyola, com s’havia dit en un principi, s’havien casat amb dos cosins fa un any contra la seva voluntat, resultat d’un acord. En arribar al poble, la família els hi va exigir que s’enduguessin els marits a Catalunya, i tots els indicis apunten que s’hi haurien negat. No haurien volgut signar cap document. I aquí és on els problemes es multipliquen. Perquè les germanes, descontentes, van demanar el divorci. Quelcom normal a occident però no a la regió del Punjab i a la població de Mouza Nothia.

La mare, que les acompanyava en el viatge, no estava d’acord en matar-les i va intentar evitar-ho, el que va obligar la família a tancar-la en una habitació, però un cop consumat no ho va denunciar. Les dones ja tenien parelles aquí, que havien triat, i volien casar-se amb ells.

La ira dels parents

La decició d’Aneesa Abbas, de 24 anys, i Arooj Abbas, de 21, va provocar la ira dels parents. La policia pakistanesa explica que les van primer tortura i posteriorment matar, amb un tret al cap mentre dormien, segons declaracions a l’agència Efe de Nauman Hassan, portaveu del cos local de seguretat. A qui s’atribueix com a gran responsable del crim és el germà, Shehryar Abbas. El viatge havia estat una trampa, una història inventada per enredar-les. I van acabar sent torturades per sis homes, a casa del tiet matern. Les lleis del Pakistan deixen molts buits legals en els assassinats per honor, i molts homes són alliberats després de matar la germana o la dona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa