MónTerrassa
Un veí de Terrassa queda exonerat d’un deute de 277 mil euros

Un veí de Terrassa ha quedat exonerat d’un deute de 277 mil euros gràcies a acollir-se a la Llei de la Segona Oportunitat. El jutjat mercantil número 1 de Barceloa ha dictaminat exonerar el passiu insatisfet a Richard Burwood, terrassenc que havia acumulat un deute al qual ja no podia fer front.

Burwood ha manifestat, després de la resolució, que es troba “alleujat, m’he tret un pes de sobre. Mai m’ha agradat tenir deutes”. I és que aquesta situació el va afectar molt personalment, fins al punt que “no podia dormir. Et truquen cada dos per tres. No ets feliç. Ara sí que ho sóc”, ha dit. Com a conseqüència del resultat aconseguit, ha manifestat que “recomanaria el 100% la Llei de la Segona Oportunitat” a qui es trobi en una situació semblant a la seva. Reconeix que va conèixer aquesta opció gràcies a “una família amiga, que havia entrat en el mateix bufet d’advocats”.

Requisits per acollir-se a la Llei de la Segona Oportunitat

Els seus advocats, Repara tu Deuda Abogados, han recordat que “Espanya va incorporar al sistema jurídic la Llei de la Segona Oportunitat, un mecanisme pensat per a la cancel·lació del deute de les persones físiques. Es va fer després de la recomanació de la Unió Europea l’any 2014”. Aquesta legislació permet l’exoneració del deute de particulars i autònoms sempre que demostrin prèviament que “han actuat de bona fe, que el deute no superi els 5 milions d’euros, i que no hagin comès un delicte socioeconòmic en els darrers deu anys”.

En els darrers mesos, són diversos els terrassencs que s’han acollit a aquesta nova legislació. Des de persones que s’han vist superades pels deutes contrets per hipoteques, per negocis que han fet fallida, o per préstecs personals per fer front a problemes de salut i de desocupació laboral.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Eva a novembre 10, 2022 | 19:55
  Eva novembre 10, 2022 | 19:55
  I per que va contraure el deute no ho expliqueu? En que es va gastar tot aquest dineral?
  • Icona del comentari de: Joaquim a novembre 11, 2022 | 13:35
   Joaquim novembre 11, 2022 | 13:35
   Per això hi ha un jutge
   • Icona del comentari de: Anònim a novembre 12, 2022 | 02:04
    Anònim novembre 12, 2022 | 02:04
    Doncs que el jutge ho expliqui als que s'han quedat sense cobrar.
  • Icona del comentari de: Montse Masgoret a novembre 13, 2022 | 09:03
   Montse Masgoret novembre 13, 2022 | 09:03
   Si tens negocis i ve una crisis, es molt fàcil agafar deutes, autònoms mateix es un deute que si tens la desgracia de no puguer pagar es triplica i com que tu vols continua treballant no et dones de baixa.. Segur que el jutje haurà vist que l'home estava ofegat i ni que vulgui no pot i això crea un trauma, es com una malaltia, almenys pot començar de 0..

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa