MónTerrassa
Un veí de Viladecavalls exonerat d’un deute de més de 42 mil euros
  • CA

Un veí de Viladecavalls ha aconseguit l’exoneració d’un deute de més de 42 mil euros. El jutjat de Primerà Instància número 3 de Terrassa ha concedit a M.I, estat civil casat, el Benefici d’Exoneració del Passiu Insatisfet (BEPI), gràcies a acollir-se a la Llei de la Segona Oportunitat. Segons exposa el seu bufet d’advocats, Repara tu Deuda, el vilacavallenc va demanar “una sèrie de crèdits per poder assumir diverses despeses extres. La muntanya va anar creixent i al final va ser incapaç d’assumir el retorn dels préstecs”. El deute ascendia a 42.780 euros amb l’entitat Banco Santander.

Tanmateix, el jutge recalca que una part del deute no podrà ser exonerat, ja que es tracta d’un “deute públic”, no amb una entitat bancària, i que s’eleva a 1.716 euros. Tanmateix, se li ha aprovat un pla de pagament de 12 quotes mensuals de 143 euros que haurà de fer efectiu en el pròxim any.

El magistrat sí que ha tingut en compte que el deutor no havia estat condemnat en sentència ferma en els deu anys anteriors per un delicte contra el patrimoni, contra l’ordre socioeconòmic, de falsedat documental, contra l’hisenda pública i la seguretat social, o contra els drets dels treballadors. A més, també havia mostrat “bona fe” en voler arribar a un acord extrajudicial mitjançant la mediació per poder retornar el deute, i ja havia retornat almenys un 25% de l’import total dels préstecs. Per acollir-se a la Llei de la Segona Oportunitat també queda constància que no s’ha refusat cap oferta de feina adequada a la seva capacitat e els quatre anys anteriors de la declaració de suspensió de pagaments, i que s’accepta de manera expressa no poder tornar a obtenir el benefici del BEPI en els pròxims cinc anys.

La Llei de la Segona Oportunitat va ser aprovada l’any 2015. La finalitat és que les persones afectades disposin d’una nova oportunitat per reincorporar-se a l’activitat econòmica, tot evitant els processos judicials de caràcter concursal i l’abandonament d’aquestes persones a l’economia submergida.









Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa