MónTerrassa
Un veí de Terrassa ha estat exonerat de pagar un deute de 72 mil euros
  • CA

Un veí de Terrassa, que respon a les inicials de S.J., ha estat exonerat de pagar un deute de més de 72 mil euros. Així ho ha dictaminat el jutjat mercantil número 5 de Barcelona, que li ha concedit el Benefici d’Exoneració del Passiu Insatisfet (BEPI), és a dir, s’ha pogut acollir a la Llei de la Segona Oportunitat i d’aquesta manera cancel·lar el seu deute.

Segons informen els seus advocats, del bufet Repara Tu Deuda, el terrassenc va veure com l’empresa familiar, amb l’arribada de la crisi de l’any 2008, començava a acumular deutes i deutes. “Van haver de demanar diversos préstecs. Va aguantar el negoci fins que els va ser impossible continuar-ho fent. Gràcies a l’esforç van poder, a poc a poc, anar remuntant la situació, però els continuaven embargant”, expliquen en un comunicat els seus defensors. De manera que no hi havia manera de sortir del pou. En aquest cas, del total de deute que ara han aconseguit cancel·lar (els 72.388 euros), una gran part (37.112 euros) eren de deute públic amb la Seguretat Social, i 2.533 euros amb l’Agència Tributària. A més, de la part que no se’ls ha estat exonerada, un total de 7.300 euros, s’ha aconseguit retornar-los en un termini de 5 anys.

La Llei de la Segona Oportunitat va entrar en vigor a l’Estat l’any 2015. Inicialment només contemplava la cancel·lació de deute privat (bancs i creditors), però actualment també ho fa amb el deute públic. Els responsables de Repara tu Deuda Advocats asseguren que aquesta sentència del veí de Terrassa “respecte l’esperit de la llei de concedir una segona oportunitat a aquelles persones en situació de sobreendeutament”.

Es recorda que la Llei de la Segona Oportunitat permet els particulars i autònoms quedar exonerats dels seus deutes sempre que compleixin els requisits, com per exemple, actuar de fona fe, intentar un acord previ de pagament o que el seu deute no superi els cinc milions d’euros. El bufet ja ha iniciat el mateix procés en 15 mil particulars i autònoms, i malgrat que encara la Llei no és del tot coneguda, cada vegada hi ha més sentències favorables.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa